Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μαθητικά πρωταθλήματα σκάκι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών προκηρύσσουν Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας ...

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών προκηρύσσουν Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας (19 Μαρτίου 2023 ) και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας (18 Μαρτίου 2023).
Τα Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών (Ηπείρου & Φαβιέρου – Πάτρα). Και στα 2 Πρωταθλήματα, ορίζεται σε 10′ ανά μαθητή συν 3" ανανέωση για κάθε κίνηση.
Τους αγώνες διοργανώνουν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδος και η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
α) Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα: Οι αγώνες θα διεξαχθούν συμφώνως με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κυριακή 19 – Μαρτίου – 2023 Επιβεβαίωση συμμετοχών 08.00 – 09.00
Κυριακή 19 – Μαρτίου – 2023 1ος – 7ος γύρος Έναρξη 09.30 Λήξη 14.30
Κυριακή 19– Μαρτίου – 2023 Τελετή Λήξης 14.45
β) Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Οι αγώνες θα διεξαχθούν συμφώνως με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σάββατο 18 – Μαρτίου – 2023 Επιβεβαίωση σχολείων 08.30 – 09.15
Σάββατο 18 – Μαρτίου – 2023 1ος – 6ος γύρος Έναρξη 10.00 Λήξη 14.30
Σάββατο 18 – Μαρτίου – 2023 Τελετή Λήξης 14.45
* Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ατομικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 08:00 – 09:00. Μαθητής ή μαθήτρια που προσέλθει μετά την 09:00 πρωινή και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο.
Στο ατομικό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση συμπλήρωσης των 360 συμμετοχών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ
Α) Στο Ατομικό Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Επίσης επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών σχολείων όμορων περιοχών και νησιών προς εξυπηρέτηση αυτών.
Β) Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και τωνΛυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Επίσης επιτρέπεται η συμμετοχή σχολείων όμορων περιοχών και νησιών προς εξυπηρέτηση αυτών. Επιτρέπεται η συμμετοχή έως τριών ομάδων από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).
ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής (+2 αναπληρωματικοί) με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες υποχρεούνται μαζί με την δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, να δηλώσουν και τη βασική σύνθεσή
τους (αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά),με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Για τα ομαδικά υποχρεωτική η βεβαίωση από το σχολείο στη γραμματεία πριν
τους αγώνες. Η δήλωση συμμετοχής είναι και η σύνθεση του πρώτου γύρου, υποχρεωτικά και δεν επιδέχεται μεταβολές. Αν κάποιο σχολείο έχει απόντα από την σύνθεση που έχει δηλώσει θα χάσει αυτή την
σκακιέρα άνευ αγώνος στον 1ο γύρο. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
α) Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε:
ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 10) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
Μαθητές-Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές-Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές-Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές-Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Γυμνασίου
Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Γυμνασίου
Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου
Μαθητές-Μαθήτριες Λυκείων
β) Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους: 1 όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και 2 όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων.
Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις). Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)
Β) Για το ομαδικό πρωτάθλημα: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά:
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Επιτροπή ενστάσεων θα οριστεί κατά την τεχνική συνάντηση στις 17/03/2023, η ένσταση υποβάλλεται εγγράφως με παράβολο 50€, στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται αμέσως πριν την επόμενη παρτίδα.
ΕΠΑΘΛΑ:
Α) Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους μαθητές και στις 3 πρώτες μαθήτριες ανά κατηγορία (όχι γενική κατηγορία) . Οι μαθήτριες μετέχουν μόνο στα έπαθλα των μαθητριών. Επίσης, μετάλλιο θα δοθεί και στον πρώτο μαθητή ή μαθήτρια κάθε κατηγορίας, που δεν έχει αθλητικό δελτίο στην ΕΣΟ. Συμφώνως με οδηγία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Μαθητής ή μαθήτρια που δεν παρευρεθεί στην τελετή των απονομών, το μετάλλιο μεταβιβάζεται στον/ην αμέσως επόμενο/η παρόντα/ούσα καθώς και τα προνόμια που απορρέουν από
β) Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Κύπελλο θα δοθεί στις τρεις πρώτες ομάδες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Μετάλλια θα δοθούν στους μαθητές και μαθήτριες των τριών πρώτων Σχολείων: Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων .
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:
Θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη μόλις ανακοινώσει η ΕΣΟ την τελική φάση των πανελληνίων.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Σιέμπος Κωνσταντίνος.
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξης Σπηλιόπουλος.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ατομικά Πρωταθλήματα: Έως και την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 24.00, ηλεκτρονικά στη φόρμα: https://forms.gle/mJGgx5N5E7cEgahT6

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.