HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ: Οδοιπορικό σε έναν επίγειο Παράδεισο (ΦΩΤΟ)

Ένα μαγευτικό, ορεινό, καταπράσινο χωριό, ξεπροβάλλει μέσα από το πλατανοδάσος κοντά στις πηγές του Αροάνιου Ποταμού. Η φύση τόσο πλούσια κ...

Ένα μαγευτικό, ορεινό, καταπράσινο χωριό, ξεπροβάλλει μέσα από το πλατανοδάσος κοντά στις πηγές του Αροάνιου Ποταμού. Η φύση τόσο πλούσια και προικισμένη! Οι πετρόχτιστες βύσες με άφθονο, τρεχούμενο, δροσερό νερό, το γραφικό γεφυράκι που σε οδηγεί στη φάρμα Ρηγόγιαννη. Τα περίφημα ιχθυοτροφεία πέστροφας σε συνδυασμό με τον νερόμυλο που λειτουργεί ασταμάτητα και βγάζει το φρεσκοαλεσμένο αλεύρι κάνουν αυτό το μικρό χωριό τόσο δημοφιλές και ξεχωριστό.
Το Πλανητέρο απέχει 7,5 χλμ. από την Κλειτορία, έδρα της Δημοτικής Ενότητας στην οποία ανήκει. Είναι ορεινό χωριό με υψόμετρο 697 μέτρα, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού και είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει. Μέσα στο πλατανόδασος αυτό, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, λειτουργούν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την φημισμένη ποταμίσια πέστροφα της περιοχής
Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Το μεγαλύτερο μέρος του πλατανόδασους ανήκει στο δασαρχείο Καλαβρύτων και στην ένωση Μύλων, Νεροτριβών και Ιχθυοτροφείων του Πλανητέρου.
Το απίστευτο δάσος με τα υπεραινώβια πλατάνια, οι νεροτριβές και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.
Στο Πλανητέρο υπάρχουν ταβέρνες που λειτουργούν γύρω από τις πηγές. Εκεί θα φάτε κυρίως πέστροφα και θα θαυμάσετε τα ιχθυοτροφεία, όπου μπορείτε να δείτε και πώς γίνεται η αλίευση του ψαριού. 
Το Πλανητέρο εκτός από το μοναδικό φυσικό καλός, διαθέτει πλούσια ιστοριά, ενω οι Πλανητεριώτες δημιουργικοί και δραστήριοι διέπρεψαν σε όλους τους τομείς. Σημαντική συμβολή των απανταχού Πλανητεριωτών, του Συλλόγου αλλά και της Ένωση Μύλων - Υδροτριβών και Ιχθυοτροφείων.
Έιναι ένα χωριό σπάνιας ομορφιάς που αποτελεί πόλο έλξης αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η στήριξη και η ανάδειξή του από τους τοπικούς άρχοντες, φορείς και διοικούντες.


Η Εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη έρευνα - καταγραφή της ιστορίας και των προοπτικών του Πλανητέρου που σύντομα θα δημοσιευθεί.



{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.