HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – ΠΡΑΛΙΝΑΣ

της κ.Ευτυχίας Παπαναγιώτου  από την εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων" Για το παντεσπάνι: - 7 αυγά - 7 κουταλιές σούπας ...

της κ.Ευτυχίας Παπαναγιώτου 
από την εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων"

Για το παντεσπάνι:
- 7 αυγά
- 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 7 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάντερ
- 2 βανίλιες
Για τη μους σοκολάτας- πραλίνας
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 150 γρ κουβερτούρα σοκολάτα
Σιρόπι: 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε για 5’ , μόλις αποσύρουμε από φωτιά ρίχνουμε δυο κουταλιές σούπας κονιάκ. (το αφήνουμε να κρυώσει)
Εκτέλεση για μους
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα την πραλίνα με το τυρί κρέμα και ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας για να ομογενοποιηθεί η μους.
Εκτέλεση για παντεσπάνι
Σ΄ ένα μπωλ χτυπάμε αυγά μαρέγκα. Σ΄ άλλο μπωλ χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη, βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και τέλος το σιμιγδάλι με μπέικιν. Ενώνουμε το μείγμα με τη μαρέγκα.
Τοποθετούμε στο ταψί της κουζίνας μας αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε 30 λεπτά περίπου σε 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Στον πάγκο μας έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίσουμε τη λαμαρίνα με το γλυκό πάνω σε αυτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το σιρόπι και απλώνουμε τη μους σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού κατευθείαν για να μη κρυώσει και μας σπάσει. Τοποθετούμε τον κορμό σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.