HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΓΛΥΚΟ ΣΑΛΑΜΙ

της κ. Βικτωρίας Πετροπούλου Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά , γεμάτο με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων! Το συγκεκριμένο γλυκό ίσως...

της κ. Βικτωρίας Πετροπούλου
Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά , γεμάτο με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων!
Το συγκεκριμένο γλυκό ίσως είναι και το μόνο που έχει τόσες διαφορετικές ονομασίες, μιας και μπορείς να το συναντήσεις και ως μωσαϊκό, σαλάμι ψυγείου ή κορμό σοκολάτας.
Υλικά
1 βιτάμ
450γραμ. ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές κακάο
Μπισκότα «Μιράντα» (2 διπλά πακέτα και 1 μονό)
3 βανίλιες
2 αυγά
1 κούπα καρύδι χοντροκομμένο
Λίγο κονιάκ ή λικέρ
2 λαδόκολλες για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ, βανίλιες, καρύδι και τα μπισκότα σπασμένα με το χέρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Επάνω στη λαδόκολλα ρίχνουμε το μίγμα και το τυλίγουμε σε ρολό, σφιχτά πιέζοντας τις άκρες, δουλεύοντας το με τα χεριά μας να γίνει στρογγυλό και λείο. Το βάζουμε ψυγείο για 4 ώρες. Κόβουμε το γλυκό σαλάμι σε φέτες. Η παραπάνω δόση είναι για δύο ρολά.

από τις συνταγές της εφημερίδας: ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.