HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή Γ.Τσενέ στον Υπουργό Αθ.Πλεύρη για το ζήτημα του προσωπικού ιατρού στα Καλάβρυτα

Λύση δόθηκε στο θέμα του προσωπικού γιατρού στα Καλάβρυτα σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ). Για το θέμα εί...

Λύση δόθηκε στο θέμα του προσωπικού γιατρού στα Καλάβρυτα σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Για το θέμα είχε αποστείλει και σχετική επιστολή ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσενές, προς τον Υπουργό κ. Πλεύρη
Η επιστολή Τσενέ έχει ως εξής:
"Καλάβρυτα 14 Σεπτεμβρίου 2022   
Προς: Τον  κον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο  Πλεύρη
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 
Οι κάτοικοι του ιστορικού και μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων καλούνται για άλλη μια ακόμη φορά να ανέβουν ένα νέο Γολγοθά που έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών υγείας μετά την καθιέρωση του προσωπικού ιατρού.  
Στον  Δήμο Καλαβρύτων έναν  από τους μεγαλύτερους ορεινούς Δήμους της χώρας μας με έκταση 1.065,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που χρειάζεται πλέον των τριών ωρών για να μετακινηθεί κανείς από το ένα άκρο στο άλλο, σύμφωνα με  τον προγραμματισμό του Υπουργείου σας οικογενειακός ιατρός είναι διαθέσιμος μόνο στην Τοπική Κοινότητα Κλειτορίας στο αντίστοιχο Κέντρο Υγείας. 
Επισημαίνεται ότι το εν λόγω Κέντρο Υγείας καλείται να εξυπηρετήσει πέρα από τα Καλάβρυτα και τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες που αποτελούνται από εξήντα έξι (66) Κοινότητές. Για τους κατοίκους των ορεινών αυτών Κοινοτήτων, πολύ περισσότερο μάλιστα για τους υπερήλικες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του μόνιμου πληθυσμού, η κατάσταση θα καταστεί ανυπόφορη, αφού θα χρειαστεί να διανύουν τεράστιες αποστάσεις για να επισκεφθούν τον οικογενειακό ιατρό  μέσω ενός υποτυπώδους οδικού δικτύου και χωρίς την ύπαρξη συγκοινωνιακών μέσων.
Με δεδομένο ότι η υφιστάμενη νομοθεσία περί οικογενειακού ιατρού αποκλείει το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων, κάτι για το οποίο έχετε ενημερωθεί  και εσείς αλλά και η κα Αναπληρωτής Υπουργός κα Γκάγκα κατά την επίσκεψη της στα Καλάβρυτα δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και σας παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να μπορούν και οι αντίστοιχοι ιατροί  που υπηρετούν στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων να ενταχθούν στη λίστα του προσωπικού ιατρού που αφορά την περιοχή μας. 
Με τιμή,
Γιώργος Τσενές 
Δημοτικό Σύμβουλος Καλαβρύτων  
Κοιν. Κα Μίνα Γκάγκα  Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.