Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Αφιέρωμα στη Μικρασιατική καταστροφή

Πραγματοποιήθηκε στις 10/9/22 το αφιέρωμα του Πολιτιστικού συλλόγου στη Μικρασιατική καταστροφή. Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα απόγονο...

Πραγματοποιήθηκε στις 10/9/22 το αφιέρωμα του Πολιτιστικού συλλόγου στη Μικρασιατική καταστροφή.
Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα απόγονοι προσφύγων ξετύλιξαν τις μνήμες των προγόνων τους από τη Μικρασία και τον Πόντο. Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Άννα  Κανακάρη, Θεοδώρα  Μακαρόνα-Κανακάρη και  Δέσποινα  Μακαρόνα-Κούρβα. Τους κυρίους  Γιώργο Γιαννέλο, Χαρίλαο  Ερμείδη,Αλέκο Πεντζιά και Γιάννη Σταματίου για την πολύτιμη συμβολή τους. 
Τη βραδιά ομόρφυναν με την παρουσία τους τα μέλη του χορευτικού ομίλου «Βάκχαι» που απέδωσαν χορούς της Αν. Θράκης,του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο θεατρικός μονόλογος που ερμήνευσε η κα Ειρήνη Πανουτσακοπούλου-Σαρανταυγά ,μέλος του διοικητικού μας συμβουλίου. Με γλαφυρό τρόπο ανασυνέθεσε τη ζωή της Μικρασιάτισσας Καλλιόπης Μπιρμπίλη από τα Βουρλά μέχρι να φτάσει στα Καλάβρυτα. Η Καλλιόπη  Μπιρμπίλη ήταν η μάνα της Θεοδώρας Μακαρόνα-Κανακάρη και  της Δέσποινας Μακαρόνα-Κούρβα.
Ο θεατρικός μονόλογος βασίστηκε στις διηγήσεις τους και διασκεύαστηκε ειδικά για την εκδήλωση από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παπαδάτο Νικόλαο.
Η εκδήλωση έγινε στο Πολύκεντρο του Δήμου  Καλαβρύτων και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του θεάτρου. Ακόμα ευχαριστίες, στην κα Καλαϊτζίδου Σοφία που έκανε ιστορική αναφορά στον Πόντο, τόπο καταγωγής του πατέρα της, την κα Ντίνα Γιαννέλου που μίλησε για τη Σμύρνη και την περιοχή της και την κα Ντίνα  Πορετσάνου που διάβασε τη μαρτυρία του Γιάννη Σταματίου για τον Σμυρνιό πατέρα του Θανάση.
Ιδιαίτερα τέλος ευχαριστούμε τον π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο και το Καλλιμανοπούλειο εκκλησιαστικό κέντρο για τη φιλοξενία που παρείχαν στο χορευτικό συγκρότημα.

           Για το ΔΣ
        Ο Πρόεδρος
Παπαδάτος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.