HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Δύο νέοι χώροι αναψυχής - Αποδυτήρια στο γήπεδο Πλαστήρα

Δύο νέοι χώροι αναψυχής για τους δημότες ξεκινούν άμεσα να κατασκευάζονται στους οικισμούς Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου στο Αίγιο, καθώς ...

Δύο νέοι χώροι αναψυχής για τους δημότες ξεκινούν άμεσα να κατασκευάζονται στους οικισμούς Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου στο Αίγιο, καθώς το πρωί της Τετάρτης υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Κατασκευή-επισκευή πλατειών στις περιοχές Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας» μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και της εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΟΥΣΙΟΥ Ε.Ε. με δ.τ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΚΑΤ Ε.Ε.» κας Φωτεινής Μπουσίου.
Το εν λόγω έργο, συνολικής δαπάνης €357.498,27 ευρώ, θα κατασκευαστεί σε δημοτικά ακίνητα στις περιοχές Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου και αφορά στη δημιουργία πλατείας και χώρου παιδικής χαράς αντίστοιχα. Στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής με χώρους πρασίνου και οργανωμένους παιχνιδοτόπους για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ο κάθε χώρος θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τις ανάλογες ηλικιακές ομάδες για τις οποίες είναι σχεδιασμένος, δάπεδο ασφαλείας ή υλικό που να πληροί το ευρωπαϊκό πρότυπο, καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό κλπ. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός σε κάθε περίπτωση έχει μελετηθεί ώστε να παρέχει ποικιλία δραστηριοτήτων στους επισκέπτες αναλογικά πάντοτε με το διαθέσιμο χώρο της πλατείας και της παιδικής χαράς, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα της περιοχής, καθώς επίσης και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η προθεσμία περαίωσής του είναι 180 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
Εξάλλου, στα μέσα Αυγούστου υπεγράφη επίσης από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και την ίδια ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Κατασκευή αποδυτηρίων Δημοτικού Γηπέδου Πλαστήρα Αιγίου» συνολικής δαπάνης 284.183,31 ευρώ, με προθεσμία περαίωσής του 270 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
«Η δημοτική αρχή καθημερινά αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών με έργα ουσίας, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και δίνουν επιλογές ψυχαγωγίας με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικότητας» σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος αναφέρεται στην ολοένα ενισχυόμενη ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από ανάλογες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.