HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Άγιον Όρος ήταν συγκλονιστική και σημαδιακή, και σηματοδοτεί πολλά για την πορεία της εκκλησίας κ...



Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Άγιον Όρος ήταν συγκλονιστική και σημαδιακή, και σηματοδοτεί πολλά για την πορεία της εκκλησίας και του γένους μας.
Λειτούργησε ως απλός ιερέας, γεγονός που μας θυμίζει την διαθήκη του Πατριάρχου Αγίου Γρηγορίου Ε΄, που σώζεται στη Μονή των Ιβήρων από το 1813 και υπογράφει, «Γρηγόριος Μοναχός πρώην Κωνσταντινουπόλεως αναξιώτατος».
Τον Πατριάρχη συνόδευαν πολλά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα εκ μέρους της εκκλησίας και της πολιτείας.
Στη Μονή των Ιβήρων εκάλεσε τον εκλεκτό συμπατριώτη μας Γ. Μάξιμο Ιβηρίτη με τον οποίο είχε εκτενή διάλογο επί πολλών θεμάτων. Πέραν τούτου τον συνεχάρη και τον παρότρυνε να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο, εις επήκοο όλων, με τις ευλογίες του Πατριαρχείου, πράξη που ισοδυναμεί με την δια ζώσης απονομή πατριαρχικού οφφικίου.
Πολλά τα έτη σας Παναγιότατε!!!
Ευχαριστούμε για την αγάπη σας και ως Καλαβρυτινοί.
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.