HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Παπαδόπουλου με τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς

Συνεχίζοντας τις επαφές του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος για το πρόβλημα που ανέκυψε με το επικείμενο "λουκέτο" στο κατ...

Συνεχίζοντας τις επαφές του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος για το πρόβλημα που ανέκυψε με το επικείμενο "λουκέτο" στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα και μετά την χθεσινή συνάντηση με την Διοίκηση της Τράπεζας στην Αθήνα (δείτε ΕΔΩ), σήμερα Τετάρτη 1/6, συναντήθηκε με την τους συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς.
Στην συνάντηση ο κος Παπαδόπουλος εξέθεσε τα μείζονα ζητήματα για την τοπική οικονομία, επιχειρήσεις και πολίτες, που θα προκύψουν με το κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας, ενώ έθεσε και το ζήτημα των εργαζομένων στο υποκατάστημα επισημαίνοντας την μεγάλη ανατροπή στην ζωή των εργαζομένων.
Όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μεταξύ 2017-2021 η μείωση των καταστημάτων της Τρ. Πειραιώς, ανήλθε σε 34% και του προσωπικού κατά 32% αντίστοιχα, ενώ για το 2020 και το 2021 και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αποχωρήσει από τις δυνάμεις της Τράπεζας το 20% των εργαζόμενων και έχει μειωθεί κατά 21% το δίκτυο καταστημάτων.
Τα παραπάνω, συνδυαστικά με την όμοια πρακτική των υπολοίπων συστημικών τραπεζών, είχαν ως αποτέλεσμα να επιδεινώσουν με έντονη δυναμική τους δείκτες κάλυψης του γενικού πληθυσμού από καταστήματα και από τραπεζοϋπαλλήλους σε σύγκριση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, οι οποίοι είναι από τους χαμηλότερους στην ΕΕ.
Τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς δήλωσαν συμπόρευση με την Δημοτική αρχή Καλαβρύτων τονίζοντας οτι ο αγώνας για την προάσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων συνεχίζεται με συγκεκριμένο σχέδιο και σε πολλές κατευθύνσεις. Οι κινήσεις θα συνεχιστούν με ενημέρωση και συστράτευση των τοπικών κοινωνιών για την αποτροπή συνθηκών οικονομικής ερημοποίησης της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.