HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πιέσεις για να μην κλείσει η Τράπεζα Πειραιώς στα Καλάβρυτα - Συνάντηση στην Αθήνα, Δήμου - Βουλευτών - Τράπεζας (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση Συνάντηση Δημάρχου Καλαβρύτων, εκπροσώπων του Δήμου και του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου...



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση Συνάντηση Δημάρχου Καλαβρύτων, εκπροσώπων του Δήμου και του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου και Βουλευτών Αχαΐας, με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα, με θέμα συζήτησης το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας στα Καλάβρυτα.  
Η συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι και διήρκησε ένα δίωρο. Το ραντεβού βουλευτών και δημοτικών παραγόντων από τα Καλάβρυτα είχε κλειστεί με τον Βασίλη Κουτεντάκη, Ανώτερο Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς. Μετά από συνεννοήσεις, τελικά την αντιπροσωπεία είδε ο Στέλιος Ηλιάδης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής Δικτύου Νότιας, Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδος του Ομίλου.
Από τα Καλάβρυτα επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παπαδόπουλος και μετείχαν ο Θεόδωρος Νασιώτης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, ο Ευθύμιος Τζόβολος, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, ο Κώστας Δαφαλιάς πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων,  ο Παύλος Σατολιάς πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και η Γιούλη Κοκκότη από το εμπορικό και επιχειρηματικό δίκτυο Καλαβρύτων «Αζάνες». Συμμετείχαν οι βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου και η Σία Αναγνωστοπούλου με τον Κώστα Μάρκου, βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο Βουελευτής του ΚΚΕ κος Καραθανασόπουλος ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε στην Βουλή. 
Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιάδης, αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται κάποια ειλημμένη απόφαση περιορισμού της φυσικής παρουσίας του Ομίλου στην Αχαΐα ενώ παράλληλα η τράπεζα, προς εξυπηρέτηση των συναλλαγών, θα αναβαθμίσει το δίκτυο Ψηφιακής Τραπεζικής προς όφελος των χιλιάδων συναλλασσομένων και πελατών της στους δήμους της περιοχής.  
Την αναγκαιότητα να μη υποβαθμιστεί η φυσική παρουσία του Ομίλου τόσο στην Πάτρα όσο και σε περιοχές όπου η εξοικείωση των κατοίκων με τις ψηφιακές συναλλαγές δεν είναι επαρκής, Καλάβρυτα και Κάτω Αχαΐα, τόνισαν οι Βουλευτές εκφράζοντας, μετά το τέλος της συνάντησης, συγκρατημένη αισιοδοξία σε σχέση με τον αγώνα που δίδεται προκειμένου να μην κλείσει, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου 2022-2023, κανένα Υποκατάστημα της Πειραιώς στον Νομό.    
«Από την Τράπεζα Πειραιώς όπως και απ όλους τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους που έχουν ενισχυθεί με κεφάλαια του λαού, οφείλει να στηριχτεί περεταίρω ο επαγγελματίες και ο αγροτικός κόσμος. Το κτύπημα θα είναι ισχυρό για τον αγροτικό κόσμο και τους κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα στα Καλάβρυτα, η τράπεζα οφείλει να το καταλάβει» σχολιάζει ο Κώστας Μάρκου.
«Το Υποκατάστημα στα Καλάβρυτα λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια, τα τελευταία τριάντα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο που ο Δήμος Καλαβρύτων μεταβίβασε για την στέγαση της τότε Αγροτικής Τράπεζας. Η λειτουργία του είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας» αναφέρει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος συμπληρώνοντας οτι «η Τράπεζα όπως και όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της ορεινής μας περιοχής, την ιστορικότητα και τους κατοίκους που φυλάνε "Θερμοπύλες" στα ορεινά», καταλήγοντας ότι θα σταθούμε απέναντι στην όποια προσπάθεια ερημοποίησης της επαρχίας  
«Η λειτουργία του τοπικού Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού είναι συνυφασμένη με το υποκατάστημα των Καλαβρύτων. Η μεγάλη συνεταιριστική μας μονάδα έχει ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω 35 εκατομμυρίων ευρώ και συνεργάζεται αποκλειστικά με την Πειραιώς» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σατολίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Την περασμένη Παρασκευή, 27 Μαΐου κατά τη διάρκεια της  τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, ο Δήμαρχος ζήτησε πίστωση χρόνου για τις επαφές με τη διοίκηση της τράπεζας.
Εφόσον οι πιέσεις δεν αποδώσουν καρπούς, μέσα στον Ιούνιο η Δημοτική αρχή θα εισηγηθεί τον προγραμματισμό περαιτέρω δυναμικών ενεργειών και κινητοποιήσεων.
@ Την άποψη ότι απαιτείται από τώρα ένα συντονισμένο σχέδιο δράσεων σε επίπεδο δήμου, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στα Καλάβρυτα εξέφρασαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Νασιώτης με τον ανεξάρτητο σύμβουλο Γ. Τσενέ.
@ Υπέρ της έναρξης δυναμικών κινητοποιήσεων τάσσεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» (Σταμάτης Ανδριόπουλος) αλλά και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ν. Μαγκαφάς ενώ «μποϊκοτάζ» στην τράπεζα, από επιχειρήσεις, στην περίπτωση που δεν αναθεωρήσει την απόφαση, πρότεινε  Ε. Τζόβολος. 

Συμπερασματικά η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την συνάντηση αυτή αυτή είχε ένα πρώτο θετικό σημάδι οτι τουλάχιστον το κατάστημα της Πειραιώς στα Καλάβρυτα δεν θα κλείσει άμεσα (μέσα στον Ιούνιο είχε προγραμματιστεί) και όλα δείχνουν οτι θα δοθεί κάποια παράταση. Οι επόμενες ημέρες, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος, θα δείξουν αν θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση

ρεπορτάζ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.