HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δειγματοληψία Εδάφους και Καταγραφή των Καλλιεργητικών Πρακτικών στα Καλάβρυτα

Το Σάββατο 16/4/2022 πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες εδάφους σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Καλαβ...



Το Σάββατο 16/4/2022 πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες εδάφους σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Ερευνητές του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσία της Προέδρου του Οργανισμού κας Μπόκα Γεωργίας επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, όπου λήφθηκαν δείγματα εδάφους για εδαφοανάλυση όπως επίσης έγινε και καταγραφή των καλλιεργητικών πρακτικών των παραγωγών για τις ανάγκες του προγράμματος LIFE GEOCARBON (lifegeocarbon.eu) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Συντονιστή και Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Εντεταλμένο Ερευνητή, Δρ. Δημήτρη Τριαντακωνσταντή.
Τα αποτελέσματα των εδαφολογικών αναλύσεων θα συζητηθούν σε σχετικό workshop που πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα στα Καλάβρυτα, ώστε να γίνει μια συντονισμένη δράση αξιολόγησης των εδαφών που ελήφθησαν τα δείγματα για την διερεύνηση των παραγωγικών προοπτικών της περιοχής μας. Παράλληλα, στο workshop αυτό θα παρουσιαστούν οι καλλιεργητικές πρακτικές και ο τρόπος που επηρεάζουν τόσο την παραγωγικότητα των εδαφών όσο και την δέσμευση των διοξειδίου του άνθρακα στο έδαφος και κατ’ επέκταση τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.
Για το Δ.Σ:
η Πρόεδρος: Παυλόπουλου Παναγιώτα
η Γραμματέας: Σατολιά Άννα




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.