HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολιορκία από στεριά και θάλασσα

Εννέα ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που τα Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο ουκρανικό έδαφος ξεκινώντας έναν πόλεμο ο οποίος έχει σοκάρ...



Εννέα ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που τα Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο ουκρανικό έδαφος ξεκινώντας έναν πόλεμο ο οποίος έχει σοκάρει τη διεθνή κοινότητα και έχει θέσει σε επιφυλακή τις διεθνείς συμμαχίες.
Οι μάχες κλιμακώνονται οι μάχες για την κατάληψη πόλεων -«κλειδιά» από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες σφίγγουν τον κλοιό σε Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη, συνεχίζοντας τους βομβαρδισμούς, ενώ εισήλθαν στην πόλη Μικολάιφ στη Μαύρη Θάλασσα, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά όλες τις πόλεις του νότου, πλην της Οδησσού που αποτελεί τον επόμενο στόχο για τον πλήρη έλεγχο όλων των προσβάσεων στην Μαύρη θάλασσα. Οι Ρωσικές δυνάμεις το πρωί της Παρασκευής κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο της πόλης Ζαπορίζια
Στο διπλωματικό πεδίο, ο τρίτος γύρος των συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως προέκυψε από τη συνομιλία του Όλαφ Σολτς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τη γερμανική καγκελαρία.
Το Κίεβο λέει ότι η Ρωσία έχει χάσει τώρα περίπου 9.200 άνδρες στις μάχες, μαζί με εκατοντάδες τανκς, σχεδόν χίλια τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες ελικόπτερα και τζετ. Οι μάχες μαίνονταν καθώς οι διπλωμάτες του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι προετοιμασμένο για πόλεμο και θα υπερασπιστεί «κάθε ίντσα» της επικράτειας των κρατών μελών - αν και αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτό θα παραβίαζε τις αρχές των αμυντικών συμμαχιών.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στην περιοχή του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια σε Ουκρανούς σαμποτέρ, αποκαλώντας την «αποκρουστική προβοκάτσια».
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και αποδέχθηκε το αίτημά του να συνεργαστεί στενότερα με τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών ζητημάτων στην Ουκρανία, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλείται το Reuters.


Η τελευταία ενημέρωση του ΟΗΕ για τους νεκρούς αμάχους 
Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε πως 331 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 675 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος. Ο απολογισμός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αυξήθηκε από 249 από τον προηγούμενο απολογισμό της Υπηρεσίας από την προηγούμενη ημέρα. Μεταξύ των 331 νεκρών συγκαταλέγονται 19 παιδιά, ανέφερε. Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό, συστήματα ρουκετών πολλαπλής εκτόξευσης και βομβαρδισμούς με πυραύλους και αεροπορικούς βομβαδισμούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία, που έχει παρατηρητές στην Ουκρανία.
Πηγή: Daily Mail


Εν τω μεταξύ, στη βύθιση της φρεγάτας Hetman Sahaidachny προχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας, για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων. Η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου βρισκόταν υπό επισκευή στο λιμάνι του Μικολάιβ. Ωστόσο, βυθίστηκε μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για τους στρατιώτες και το πλήρωμα» είπε ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ πρόσθεσε ότι στο μέλλον, η Ουκρανία θα δημιουργήσει ένα νέο στόλο «σύγχρονο και πανίσχυρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.