HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΡΑΙΝΟΙΣΕ: Τα προβλήματα στα δρομολόγια Κιάτου – Αιγίου σε ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δείχνουν τόσο η Διεύθυνση Σιδηροδρομικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και ο ΟΣΕ ως υπεύθυνη για τα δρομο...



Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δείχνουν τόσο η Διεύθυνση Σιδηροδρομικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και ο ΟΣΕ ως υπεύθυνη για τα δρομολόγια του Προαστιακού μεταξύ των σταθμών Κιάτου και Αιγίου, σύμφωνα με τις απαντήσεις των δύο φορέων σε ερώτηση που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κιάτου και Αιγίου η οποία παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2020.
 
Σύμφωνα με τους βουλευτές, «η πυκνότητα των ημερήσιων δρομολογίων παραμένει περιορισμένη, ενώ πολύ συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις λόγω τεχνικών και άλλων προβλημάτων. Επιπλέον, το πρόγραμμα των δρομολογίων όπως έχει διαμορφωθεί συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στα ωράρια των εργαζόμενων προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στη δουλειά τους, καθώς και των πολιτών που μετακινούνται για συναλλαγές σε υπηρεσίες, κλπ.» Αποτέλεσμα είναι πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών να επιλέγουν να μετακινούνται με τα δικά τους οχήματα μέχρι το Κιάτο για να επιβιβαστούν στον Προαστιακό.
Στην απάντησή της, η Διεύθυνση Σιδηροδρομικών Μεταφορών του Υπουργείου αναφέρει ότι πραγματοποιούνται 6 ζεύγη δρομολογίων καθημερινά, ενώ η διαμόρφωση του πίνακα δρομολογίων γίνεται από τον διαχειριστή υποδομής (σ.σ. ΟΣΕ) ύστερα από τα αιτήματα των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων (σ.σ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων όπως η χωρητικότητα της υποδομής, η δυνατότητα ανταποκρίσεων, τα ωράρια εργασία και τις βάρδιες των μηχανοδηγών, την διαθεσιμότητα τροχαίου υλικού για την συγκεκριμένη γραμμή κτλ.
Και στη δική του απάντηση ο ΟΣΕ σημειώνει ότι μετά την παράδοση της γραμμής Κιάτου – Αιγίου και μετά από αίτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκπονήθηκαν δρομολόγια σύμφωνα με αυτά που ζητήθηκαν από την εταιρεία. Μετά από νέο αίτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια αυτά αναπροσαρμόστηκαν προκειμένου να πραγματοποιείται ανταπόκριση στο Διακοπτό με τη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα. Όσο για το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτίωσής τους, ο ΟΣΕ αναφέρει ότι «μόλις λάβει οποιοδήποτε μελλοντικό αίτημα τροποποίησης των ισχυόντων δρομολογίων θα φροντίσει για την άμεση εφαρμογή και εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών για την κυκλοφορία των».
Μπαλάκι και η ευθύνη για το οδικό δίκτυο
Όσον αφορά την ερώτηση των βουλευτών σχετικά με το οδικό δίκτυο σύνδεσης των σιδηροδρομικών σταθμών (Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου) με των αστικό ιστό, όπως και των περιβάλλοντων χώρων, η απάντηση του ΟΣΕ ήταν πως την ευθύνη την έχει η ΕΡΓΟΣΕ.
Στη σχετική απάντηση της ΕΡΓΟΣΕ όμως αναφέρει πως η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για το οδικό δίκτυο. Όσο για το πότε θα λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση, η ΕΡΓΟΣΕ αναφέρει πως ο σχετικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη (η απασφράγιση των προσφορών πραγματοποιήθηκε την 1-11-2021) και πως το έργο θα ολοκληρωθεί σε 30 ημερολογιακούς μήνες από τη μέρα υπογραφής της σύμβασης.
Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.