Latest Articles

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

2hQzL.gif

Breaking News

latest

Χωρίς παρελάσεις το Πατρινό Καρναβάλι 2022

Χωρίς παρελάσεις και το φετινό Πατρινό Καρναβάλι όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης λόγω του κορωνοϊού και με βάση το πλαί...Χωρίς παρελάσεις και το φετινό Πατρινό Καρναβάλι όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης λόγω του κορωνοϊού και με βάση το πλαίσιο που έχει τεθεί από την πολιτεία λόγω της πανδημίας. " Η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το Καρναβάλι όπως το θέλαμε. Οι εκδηλώσεις θα είναι πάλι διαφορετικές. Δεν θα γίνουν δηλαδή οι παρελάσεις" είπε χαρακτηριστικά. Kαι πρόσθεσε:
"Με την επιστολή μας μας απάντησαν από την κυβέρνηση όχι με απόλυτο τρόπο, αλλά ουσιαστικά μας έδωσαν την κατεύθυνση" και όπως εκτίμησε "η ζυγαριά γέρνει στο ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις".
Ο κ. Πελετίδης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε επίσης πως τη Δευτέρα θα σταλεί στην κυβέρνηση ένας πλήρης κατάλογος με εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να λάβουν απαντήσεις για το αν μπορεί ο Δήμος να τις υλοποιήσει. Ως παράδειγμα έφερε τον Χορό του Δημάρχου.
Επίσης απόψε ανάβει ο καρναβαλικός διάκοσμος.
Αναλυτικά:
Ο Δήμος είναι καθόλα έτοιμος να πραγματοποιήσει το Πατρινό Καρναβάλι 2022. Μάλιστα την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Αλλά για το ποιές εκδηλώσεις θα γίνουν συνολικά και πώς θα γίνουν, αυτό θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων την προσεχή Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.
Ο Δήμος μάλιστα θα στείλει τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση, λίστα με τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το Πατρινό Καρναβάλι 2022, με πλήρεις αναφορές για το σχεδιασμό και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία από την πανδημία covid-19. Επί αυτών ο Δήμος αναμένει επίσημη απάντηση για το τί τελικά θα επιτρέψει η κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί.
Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-«Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ, Γιώργο Μαγιάκη, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου, Ελένη Αλεξοπούλου και το μέλος της Οργανωτικής Ομάδας του «Κρυμμένου Θησαυρού», Σπύρο Κρότση.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Υπήρξε και υπάρχει και φέτος αγωνία από το Δήμο, τους καρναβαλιστές, τους επαγγελματίες, από όλη την πόλη, για το τι θα γίνει με το καρναβάλι, γιατί δυστυχώς και φέτος η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το καρναβάλι όπως το θέλουμε.
Πορευόμαστε και πάλι όπως και πέρυσι και όπως το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού του 2020, δηλαδή χωρίς παρελάσεις.
Κι αν αυτό μας πουν επίσημα από την κυβέρνηση, πρέπει πια να κοιτάζουμε μπροστά και να σχεδιάσουμε το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς που, όπως ελπίζουμε, θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία.
Εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο και με την επιστημονική επιτροπή, αλλά παρακολουθούμε και το τί συμβαίνει και με τα άλλα γνωστά καρναβάλια σε άλλες πόλεις του Κόσμου, όπως αυτό της Βενετίας, το οποίο θα προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκδηλώσεις γιατί στην Ιταλία δεν μπορούν να παραγνωρίσουν την πανδημία και τα θύματα από αυτή, πόσω μάλλον εμείς στην Ελλάδα, που έχουμε καταγραμμένους πολύ περισσότερους νεκρούς και πολλές δυσκολίες.
Μετά την επιστολή που στείλαμε, μας απάντησαν από την κυβέρνηση και μας έδωσαν την κατεύθυνση για περιορισμένες εκδηλώσεις.
Η πόλη, οι επαγγελματίες της, όλος ο κόσμος που ασχολείται με το καρναβάλι, πρέπει να ξέρουν τι θα ισχύσει. Γι’ αυτό τη Δευτέρα θα στείλουμε ένα πλήρη κατάλογο με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που προγραμματίσαμε να γίνουν, με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας covid-19, για να πάρουμε από την κυβέρνηση έγκριση.
Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν θα επιτραπούν, όπως όλα δείχνουν, παρελάσεις, θα μπορούσαμε να κάνουμε ο Δήμος, οι επαγγελματίες, οι φορείς, άλλες συλλογικότητες, εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα χοροί, ο χορός του Δημάρχου όπως τον κάνουμε για τα παιδιά με Αναπηρία, μια συναυλία, ή τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Την Τετάρτη περιμένουμε επίσημη απάντηση για το αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες εκδηλώσεις και ποιές.
Εμείς αποδείξαμε και το καλοκαίρι με τις συναυλίες ότι έχουμε την ικανότητα να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις χωρίς να μπει σε κίνδυνο η υγεία κανενός».

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.