Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΕΣΙΝΟ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΣΙΝΟ Από την πρόεδρο τ...



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΣΙΝΟ
Από την πρόεδρο της κοινότητας Δεσινού Διαμάντω Αθανασοπούλου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη.
Τον τελευταίο καιρό γίναμε κοινωνοί περί του θέματος της δικαίωσης της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Αροανίας Καλαβρύτων, σχετικά με την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΔΗΕ σε απόσταση ασφαλείας απ’ το ιστορικό μοναστήρι. Επίσης γνωρίσαμε και την συμπαράσταση του Δήμου Καλαβρύτων σε αυτό, νομική κάλυψη κλπ.
Παρακολουθώντας στενά το θέμα, καθότι η προς τα δυτικά μετατόπιση της νέας γραμμής τοποθέτησης των πυλώνων γειτνιάζει επικίνδυνα στον οικισμό του Δεσινού. Προσφύγαμε έγκαιρα, στις 7-9-2021 με κοινό έγγραφό μας στον Δήμο Καλαβρύτων, το οποίο παραθέτουμε κατωτέρω. Επειδή δεν λάβαμε καμία απάντηση μέχρι τώρα στο έγγραφό μας, το δημοσιοποιούμε και ζητούμε αρμοδίως-έστω και την ύστατη ώρα-την συνδρομή του Δήμου Καλαβρύτων, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας.
Οι υπογράφοντες το έγγραφο και το άρθρο για λογαριασμό των φορέων που εκπροσωπούν.
1) Η πρόεδρος της Κοινότητας Δεσινού: Διαμάντω Αθανασοπούλου
2) Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών:
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Δεσινό 7-9-2021
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΣΙΝΟΥ
& ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ -ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ 
Προς
Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων
Κοιν: Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο Αθανάσιο
Θέμα: α) Περί των πυλώνων Υπερυψηλής Τάσης που τοποθετούνται κυκλωτικά& και σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Κοινότητας Δεσινού του Δήμου Καλαβρύτων.
β) Εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων περί της μεταφοράς τους σε σημείο που να μην επιβαρύνει τον οικισμό με τα όποια προβλήματα υγείας και άλλα που θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και κ. Δήμαρχε.
Με το παρόν σπεύδουμε να σας ενημερώσουμε, και παράλληλα να ζητήσουμε την συνδρομή σας σε ένα θέμα μείζονος σημασίας για το Δεσινό. Αυτό της τοποθέτησης κυκλωτικά του χωριού και σε μικρή απόσταση απ’ τα σπίτια, των πυλώνων υπερυψηλής τάσης απ’ την ΔΕΔΗΕ. Θεωρούμε ότι η επαναχάραξη μεταφοράς κάποιον πυλώνων-μετά των θεμάτων που προέκυψαν με την Ι. Μονή των Αγίων Θεοδώρων- δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο Δεσινό, καθότι περικυκλώνεται πλέον από πυλώνες και ηλεκτροφόρα καλώδια που πέραν των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, θα επιβαρύνουν την υγεία των εναπομεινάντων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών με την εκπομπή ραδιενεργών σωματιδίων κλπ. Παρακαλούμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο διεξοδικά, και να παρθούν αποφάσεις που θα αποσταλούν στους αρμόδιους φορείς περί επανεξέτασης του θέματος και απομάκρυνσης των πυλώνων σε απόσταση ασφαλείας απ’ το χωριό.
Η Πρόεδρος της Κοινότητας Δεσινού
Διαμάντω Αθανασοπούλου
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών
-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.