HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χειμωνιάτικο το σκηνικό στα Καλάβρυτα με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Ενημέρωση 6:30πμ: Mε χιονοπτώσεις ξύπνησαν τα Καλάβρυτα, ισχνή στη πόλη των Καλαβρύτων, χωρίς χιονόστρωση ποιο έντονη σε μεγαλύτερο υψόμετρ...



Ενημέρωση 6:30πμ: Mε χιονοπτώσεις ξύπνησαν τα Καλάβρυτα, ισχνή στη πόλη των Καλαβρύτων, χωρίς χιονόστρωση ποιο έντονη σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Στην Πούντας - Καλαβρύτων χιονίζει από Μέγα Σπήλαιο έως του "Θανάση" και στην Καλαβρύτων  - Κλειτορίας μέσω Λουσών από τον Άγιο Νικόλαο να είναι πιο έντονη.
Από τα χαράματα έπιασαν δουλειά τα εκχιονιστικά στους κεντρικούς οδικούς άξονες, ρίχνοντας αλάτι στα σημεία που αρχίζει να πιάνει το χιόνι.  

Πρόγνωση 
Σύμφωνα με την πρόβλεψη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα "αγγίξει"  και κάτω από το μηδέν.
Ωστόσο, το διήμερο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τους ανέμους να ενισχύονται και να φθάνουν και τα 4 μποφόρ.
Στα Καλάβρυτα το σκηνικό του καιρού θα είναι άκρως χειμωνιάτικο με συνεχή χιονόπτωση σήμερα και θερμοκρασία σταθερά κάτω από το μηδέν ( θα φθάσει και τους -4 βαθμούς).
Αναλυτικά:
Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, με βροχές στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρές στην Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου. Από το πρωί θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και το βράδυ σε χαμηλά υψόμετρα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελ/νησου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ασθενείς, όμως στα ορεινά της Αν. Θεσσαλίας, της Πελ/νήσου και της Στερεάς θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία έως 2 βαθμούς), -4 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -4 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως 10 βαθμούς), 5 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 3 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι αρχικά στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί 5-6 μποφόρ και από το μεσημέρι θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και βαθμιαία θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά της Ηπείρου επίσης οι ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.