HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π. Σακελλαρόπουλου για το ζήτημα της μεταφοράς των Μαθητών από τα Σκαρπέικα Κλειτορίας

Σε σχέση με την ανάρτησή σας υπό τον τίτλο: «Δημοτικό Συμβούλιο: Ανάληψη πρωτοβουλιών για να λυθεί το ζήτημα των μαθητών από τα Σκαρπέικα Κλ...



Σε σχέση με την ανάρτησή σας υπό τον τίτλο: «Δημοτικό Συμβούλιο: Ανάληψη πρωτοβουλιών για να λυθεί το ζήτημα των μαθητών από τα Σκαρπέικα Κλειτορίας» (δείτε εδώ) θα ήθελα να γνωρίζετε ότι και με προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, έχουμε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι στόχος μας είναι να βρεθεί λύση για την μεταφορά των μαθητών από τα Σκαρπέικα, δεδομένου ότι κοινή μας αρχή είναι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών στην δημόσια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα οι εναλλακτικές προτάσεις που ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε καταθέσει είναι: 

* Να παραχωρήσει η Περιφέρεια όχημα 4Χ4 στο Δήμο Καλαβρύτων και να αναλάβει ο Δήμος σε μηνιαία βάση τα έξοδα για την αμοιβή του οδηγού και την κατανάλωση καυσίμων, όπως είχε συμβεί και κατά το παρελθόν.

* Να αποδοθεί στους γονείς των μαθητών το ποσό που προβλέπει ο νόμος ως επιδότηση ώστε να αναλάβουν οι ίδιοι την μεταφορά των μαθητών

* Να δοθεί μηνιαία επιδότηση ενοικίου ώστε να μισθωθεί κατοικία στα Μαζέικα ώστε να μην απαιτείται μεταφορά σε καθημερινή βάση. 

Σε ό,τι αφορά τον δρόμο Κλειτορία – Σκαρπέικα, που λόγω της κατάστασής του δυσχεραίνει την καθημερινή μετακίνηση, όπως σας είναι γνωστό πρόκειται για δημοτικό δρόμο και δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ούτε συμπεριλήφθηκε στα ώριμα έργα που προτάθηκαν από τον Δήμο Καλαβρύτων προς την Περιφέρεια προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση τους, όπως συνέβη με το Δημαρχείο Καλαβρύτων, το τουριστικό περίπτερο Καλαβρύτων και την ύδρευση της Κούτελης. 

Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι η Περιφερειακή μας Αρχή είναι ανοικτή σε συνεργασία με τον Α΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που με πράξεις και έργα έχει αποδείξει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη μεταφορά μαθητών είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και των δυνατοτήτων που μας δίνει το νομοθετικό πλαίσιο. 

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση ή σχετική πληροφορία.

Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.