HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοτικό Συμβούλιο: Ανάληψη πρωτοβουλιών για να λυθεί το ζήτημα των μαθητών από τα Σκαρπέικα Κλειτορίας

Δράση προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα της μεταφοράς μαθητών από τον οικισμό Σκαρπέικα, προς την έδρα της Δημοτικής Ενότητας, στο...



Δράση προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα της μεταφοράς μαθητών από τον οικισμό Σκαρπέικα, προς την έδρα της Δημοτικής Ενότητας, στο Δημοτικό Σχολείο της Κλειτορίας, αποφάσισε να αναλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων.  
Το πρόβλημα παραμένει άλυτο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έγινε γνωστό πρόσφατα όταν τα παιδιά σταμάτησαν για μέρες να πηγαίνουν στο σχολείο τους. Ο σχετικός διαγωνισμός για τη μεταφορά τους από ιδιώτη αυτοκινητιστή Ταξί απέβη άκαρπος ενώ και οι προσπάθειες να βελτιωθεί η πρόσβαση στο οδικό δίκτυο δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Την σχετική ερώτηση κατέθεσε στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του έτους, την Τρίτη 28 του μηνός, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Ενότητα Σταμάτης Ανδριόπουλος. Ζητώντας από το δήμο να αναλάβει πρωτοβουλία για τη μεταφορά των δύο μαθητών καθώς τα παιδιά θα συνεχίσουν να μεταφέρονται από τους γονείς τους και μετά τις γιορτές!
Ο δήμος, προσπαθώντας να βελτιώσει του όρους πρόσβασης, προχωρά στην διαμόρφωση τμήματος του δρόμου Σκαρπαίικα-Κλειτορία (500 μ.) στα πλαίσια εργολαβίας που αφορά βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Άλλη εργολαβία έχει σε εξέλιξη και η Περιφέρεια.  
Η Περιφέρεια πρότεινε στην οικογένεια να μετακομίσει στην Κλειτορία προκειμένου τα παιδιά να είναι κοντά στο σχολείο, χρηματοδοτώντας το ενοίκιο. Τελευταία, επίσης από την ΠΔΕ, αποφασίστηκε να δοθεί ως μηνιαία ενίσχυση το ποσό των 140 ευρώ ως επίδομα στην οικογένεια για το κόστος μεταφοράς.
Ο δήμος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθ.Παπαδόπουλο, προτίθεται να αναλάβει το κόστος, αλλά, σε πρώτη φάση θα υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημ. Συμβουλίου προς την Περιφέρεια.        
➨Το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά στην απόφαση συγχώνευσης του 3/θεσιου Δημ. Σχολείου Σκεπαστού με το 1/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Βλασίας
Ενέκρινε και τη δανειακή σύμβασης με το ταμείο Παρακαταθηκών  για την εκτέλεση έργου της προμήθειας εξοπλισμού απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων (Τηλεμετρία) σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης του Δήμου. To έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του ΥΠ.ΕΣ. με ισόποσο δάνειο στο δήμο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.