HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κεραμέως στον max fm: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο να κλείσουν τα σχολεία

Δεν υπάρχει κανέναν σενάριο να κλείσουν τα σχολεία δήλωσε κατηγορηματικά η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο ραδιόφωνο του max και στην ε...



Δεν υπάρχει κανέναν σενάριο να κλείσουν τα σχολεία δήλωσε κατηγορηματικά η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο ραδιόφωνο του max και στην εκπομπή «Πρωινές Παρεμβάσεις» με τον Αλέξανδρο Κογκόλη.
Σε ότι αφορά την πορεία των κρουσμάτων και την διασπορά στα σχολεία : Έξι τμήματα είναι κλειστά σε πάνω από 80,000 τμήματα , εφαρμόζονται πολύ αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ευχαριστώ όλους εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σε περίπτωση κρούσματος απομονώνεται αμέσως. Κάνουν επτά τεστ τα παιδιά την εβδομάδα. Πριν από δύο μήνες το 30% των κρουσμάτων ήταν σε παιδιά τώρα έχει πέσει στο 25% και αυτό λόγω της τήρησης των πρωτοκόλλων και παρά την αύξηση των κρουσμάτων γενικά. Δεν έχουμε μαζική διασπορά στα σχολεία. Ωστόσο στις περιοχές που υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη τότε έχουμε περισσότερα κρούσματα στα σχολεία.
Σε σχέση με τα ποσοστά του εμβολιασμού η κ. Κεραμέως δήλωσε : Οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς φτάνουν το 82% – 83 % , σε ότι αφορά τα παιδιά στην ηλικία 15-17 στο 38 -39% και σε ότι αφορά τις ηλικίες 12 – 17 αγγίζουν το 27 %.
Η Υπουργός απηύθυνε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού max fm έκκληση προς τους γονείς να ακούσουν τους επιστήμονες σε σχέση με τον εμβολιασμό. «Είναι επιτακτικής σημασίας ο εμβολιασμός καλούμε τους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό».
Απαντώντας στο ερώτημα για το θέμα της αξιολόγησης ανέφερε: « Εδώ και 30χρόνια εφαρμόζεται σε άλλες χώρες. Συνολικά στη χώρα μας έχουμε πάνω από 10,000 σχολεία τα οποία έχουν προχωρήσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης, η αξιολόγηση είναι καθαρά βελτιωτική. Εστιάζουμε στους τομείς που πρέπει να βελτιωθούν. Προχωράει κανονικά η αξιολόγηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.