Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown

Την διαβεβαίωση πως η χώρα μας δεν θα ζήσει ξανά άλλο lockdown έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλε...



Την διαβεβαίωση πως η χώρα μας δεν θα ζήσει ξανά άλλο lockdown έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πως όντως στην χώρα μας υπάρχει μία έξαρση της πανδημίας, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση επιλέγει να βαδίσει λαμβάνοντας μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ όπου καθίσταται απαραίτητο και με την προσπάθεια αύξησης του αριθμού των εμβολιασμών.
«Ένα ισχυρό κύμα με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα που χτυπάει όλη την Ευρώπη και με απώλειες», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με εμφατικό τρόπο τις τέσσερις δράσεις της κυβέρνησης που είναι οι εξής:
Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα
Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.
Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές της συμπολίτευσης λέγοντας πως πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα στην κοινωνία πως το εμβόλιο σώζει ζωές και αυτή την στιγμή στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται ανεμβολίαστοι. «Χάνονται κάθε μέρα ζωές ανθρώπων που θα είχαν σωθεί διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.