Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σε μήνυμα του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφέρει τα εξής: «Τιμούμε, φέτος, την 48η επέτ...



Σε μήνυμα του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφέρει τα εξής:
«Τιμούμε, φέτος, την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Τιμούμε τους αγώνες για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Το Πολυτεχνείο, διαρκές σύμβολο δημοκρατικών αγώνων και αντίστασης του λαού μας σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, σε κάθε απειλή, έρχεται κάθε φορά να μάς επισημάνει ότι αρχές, αξίες και αγαθά που σήμερα αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής μας οργάνωσης και έκφρασης , δεν ήταν πάντα δεδομένα. Ότι χρειάστηκαν αγώνες, θυσίες και αίμα ώστε να εμπεδωθούν και να θωρακιστούν.
Ιδίως σήμερα, η παρατεταμένη υγειονομική κρίση, επιτάσσει βαθιά κοινωνική συνείδηση. Επιτάσσει σύμπνοια και ενότητα, απομόνωση κάθε διχαστικής λογικής και ομόθυμη συστράτευση για την εκπλήρωση του στόχου που είναι η προστασία του αγαθού της Υγείας όλων μας και η υπέρβαση της υγειονομικής απειλής.
Επιτάσσει, δηλαδή, μια σύγχρονη κι επίκαιρη ανάγνωση των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου, υπό το πρίσμα μιας άλλης συνθήκης, 48 χρόνια μετά. Γιατί το Πολυτεχνείο, με τον υψηλό συμβολισμό του, παραμένει και θα παραμένει πηγή δύναμης, έμπνευσης και διαρκούς αγώνα, απέναντι σε κάθε απειλή που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.