HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Θα επιμείνουμε για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα, έθεσε, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντησή ...



Την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα, έθεσε, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.
«Είναι εδώ γιατί τα έκλεψαν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του την Τρίτη, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. «Δεν μου αρέσει να μιλάω για την επιστροφή των μαρμάρων, μου αρέσει να μιλάω για την επανένωση των μαρμάρων», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «δεν συμβιβάζεται με κάποιο δανεισμό» των γλυπτών και γι' αυτό πρότεινε να δανείσει άλλα ελληνικά κειμήλια στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αντάλλαγμα τα αρχαία γλυπτά που αφαιρέθηκαν από το αέτωμα του Παρθενώνα.
«Εάν υπάρχει θέληση, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση», είπε.
Το θέμα της επιστροφής των γλυπτών στη χώρα μας, ειδικά μετά τις ενέργειες της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου στη συνάντησή τους που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, 16 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο.
Ο κ.Μητσοτάκης είπε στον Μπόρις Τζόνσον για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρνεθώνα: "Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα. Θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως. Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις.
Δεν είναι κατά βάση ζήτημα μόνο νομικό, είναι πρωτίστως ζήτημα αξιακό και πολιτικό και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό μας".

Ακόμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός σκοπεύει να υποστηρίξει την επιστροφή των γλυπτών, επισημαίνοντας ότι το γενικό επιχείρημα ότι αυτά ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο, είναι ξεπερασμένο, ειδικά μετά τη δημιουργία του νέου μουσείου της Ακρόπολης.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.