Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ευεργέτιδα Μαρίνα Μαρτίνου στα Καλάβρυτα - Η γενναιοδωρία που ξαναζωντάνεψε το εμβληματικό μνημείο του Έθνους

Οκτώ και πλέον μήνες διήρκησαν οι εργασίες συντήρησης του μοναδικού Πανελλήνιου Ηρώου Αγωνιστών 1821 και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρο...



Οκτώ και πλέον μήνες διήρκησαν οι εργασίες συντήρησης του μοναδικού Πανελλήνιου Ηρώου Αγωνιστών 1821 και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και το αποτέλεσμα δικαίωσε την πολύμηνη προσμονή.  Την χρηματοδότηση των εργασιών και την ανάθεση του έργου (προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ) ανέλαβε ο ευεργέτης της περιοχής Καλαβρύτων, εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, μέσω της ΑΜΚΕ «Αιγέας». Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου ιδρύθηκε το 2016 και το έργο της οικογένειας Μαρτίνου υλοποιείται και μέσω της «Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Εργου ΑΙΓΕΑΣ», η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2015 και εμφανίζει πλούσιο έργο σε τομείς αντίστοιχους με αυτούς του Ιδρύματος. Την ευθύνη του όλων των εργασιών ανέλαβε ο γενικός διευθυντής του «Αιγέα» Δημήτρης Καλάκος με ένα έμπειρο επιτελείο. 
Χθες το βράδυ, σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο, πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Υμνος Εις Την Ελευθερίαν», σε ποίηση του Διονυσίου Σολωμού και μουσική Νικολάου Μάντζαρου, από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Μικτή - Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Πατρών (δείτε εδώ).
Στην συναυλία παραβρέθηκε και η κα Μαρίνα Μαρτίνου, συνοδευόμενη από τους συνεργάτες της, όπου την υποδέχθηκε θερμά ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Αθανάσιος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη όλων των Καλαβρυτινών για την σπάνια χειρονομία της οικογένειας αναφορικά με το Ηρώο Αγωνιστών του ’21, αλλά και την διαρκή στήριξή της, στην περιοχή μας. Ο κος Παπαδόπουλος συνόδευσε την κα Μαρτίνου και την ξενάγησε στον εμβληματικό λόφο των Καλαβρύτων, κάνοντας αναφορές στην ιστορία του μνημείου που αποτελεί το μοναδικό πανελλήνιο ηρώο για το 1821. Η κα Μαρτίνου, εντυπωσιάζοντας όλους τους παραβρισκόμενους με την εξαιρετική σεμνότητα και ευγένεια που εξέπεμπε, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των εργασιών σε ένα μνημείο, παρακαταθήκη ιστορίας, τιμής και αναστοχασμού.  


Οι συντελεστές του έργου
Αξίζει να αναφερθεί για το ιστορικό των εργασιών, την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής και της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης του έργου, κατεντολή της ετερείας ΑΙΓΕΑΣ, είχαν οι Αρχιτέκτονες κ. Π. Κουφόπουλου και κ. Μ. Μυριανθέως και ο μηχανολόγος - μηχανικός Α. Ζειντάν.Την γενική υλοποίηση του έργου ανέλαβε η εταιρεία CERS του Δ. Μπαλή και την συντήρηση των γλυπτών και του ψηφιδωτού διακόσμου ανέλαβε ο συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Μ. Κουφόπουλος. Τη γενική παρακολούθηση και την επίβλεψη του έργου εκ μέρους της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ είχαν οι πολιτικοί μηχανικοί Δ. Καλάκος και Ν. Χαραλαμπόπουλος.





{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.