HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δείτε εικόνες και βίντεο από την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την νικηφόρα μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, η επέτειος της νικηφόρας μάχης του Μεγάλου Σπηλαίο...



Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, η επέτειος της νικηφόρας μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του, που διεξήχθη την 24η Ιουνίου 1827 και σφράγισε την έκβαση του αγώνα της Παλιγγενεσίας και την απελευθέρωση του Γένους από την τετρακοσιόχρονη δουλεία.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ Αιγιαλείας κ.κ.Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ.κ.Αμβροσίου, συνοδεία του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου π. Καλλινίκου, του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσεβίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επαρχίας Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ιερέων και ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Παραβρέθηκαν: Ο βουλευτής Αχαΐας κος Τσιγκρής, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κος Λιανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Φίλιας, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κος Κανναβός, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας κος Μανωλόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων από Καλάβρυτα, Αιγιάλεια, Πάτρα, Μεσσηνία και Τρίπολη και πλήθος κόσμου
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Αναστασία Ευσταθίου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: "Το Αλφαβητάρι των Αγίων Υπερασπιστών της Φυλής" (θα την δημοσιεύσουμε ολόκληρη)
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, άπαντες μετέβησαν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου ο «οικοδεσπότης» Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος και οι Αδελφοί της Μοναστικής Κοινότητας προσέφεραν στους επισκέπτες μοναστηριακά κεράσματα.
Μπροστά στην παράταξη δεκάδων αρματωμένων των τμημάτων αναβίωσης που συμμετείχαν παρατεταγμένοι μπροστά στην είσοδο της Ιεράς Μονής κλήρος και λαός, κατέβηκαν στο προαύλιο της Ιεράς Μονής όπου ακολούθησε το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων που αφορούσε την αναβίωση των γεγονότων (σχετικά σε νεότερη ανάρτηση)























Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.