HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου - Δείτε εικόνες και ολόκληρη την αναπαράσταση

Εκατόν ενενήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που οι μοναχοί της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου μαζί με ...



Εκατόν ενενήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που οι μοναχοί της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου μαζί με λιγοστά παλικάρια κατατρόπωσαν την μέχρι τότε ανίκητη στρατιά τού Ιμπραήμ Πασά, σε μία μάχη που έμελλε να γραφεί με χρυσά γράμματα στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος αλλά και του Μοναχισμού! Διότι η περίφημη Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου απέβη καθοριστική για την έκβαση του αγώνα της Παλιγγενεσίας και την απελευθέρωση του Γένους από την τετρακοσιόχρονη δουλεία, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως το ευλογημένο ράσο βρίσκεται πάντοτε μάχιμο στο πλευρό του λαού μας!
Πιστοί στο ιερό χρέος τους και συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση, η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου υπό τον Καθηγούμενό της, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Αποστολόπουλο και τη Μοναστική Κοινότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, εόρτασαν και φέτος την μνήμη της ιστορικής εκείνης ημέρας με διήμερο εκδηλώσεων, για την υλοποίηση των οποίων συνεργάστηκαν πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου πρώην Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ. Αμβροσίουσυνοδεία του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου π. Καλλινίκου, του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσεβίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επαρχίας Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ιερέων και ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Παραβρέθηκαν: Ο βουλευτής Αχαΐας κος Τσιγκρής, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κος Λιανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Φίλιας, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κος Κανναβός, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας κος Μυλωνόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων από Καλάβρυτα, Αιγιάλεια, Πάτρα, Μεσσηνία και Τρίπολη και πλήθος κόσμου
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Αναστασία Ευσταθίου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: "Το Αλφαβητάρι των Αγίων Υπερασπιστών της Φυλής" (θα την δημοσιεύσουμε ολόκληρη)
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, άπαντες μετέβησαν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου ο «οικοδεσπότης» Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος και οι Αδελφοί της Μοναστικής Κοινότητας προσέφεραν στους επισκέπτες μοναστηριακά κεράσματα.
Ακολούθησε η συγκινητική και επιτυχημένη αναπαράσταση της μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου από τη Διασυλλογική Ομάδα Θεάτρου της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως σε σκηνοθεσία του συγκινητικού Γιάννη Σταματίου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τιμητική διέλευση οργανωμένων τμημάτων αρματωμένων φουστανελοφόρων και ιππικού καθώς και χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Λυκουριωτών, που κέρδισαν το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού.

Φωτογραφίες Νίκος Κυριαζής - Ανδρέας Μεσσήνης - Κλεομένης Κουφαλιώτης






















































{fbt_gallery_post}

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.