HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της ανάπλασης της Μητροπόλεως

Η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής διαγωνισμού ως γνωμοδοτικού οργάνου για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για το έργο της ανάπλασης του τμήματ...



Η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής διαγωνισμού ως γνωμοδοτικού οργάνου για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για το έργο της ανάπλασης του τμήματος της οδού Μητροπόλεως από την οδό Παναγιωτοπούλων έως τα φανάρια της Σολωμού, συμπεριλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου και που αποτελεί το επόμενο βήμα μετά την πρόσφατη έγκριση των όρων διακήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού του έργου, ώστε να δημοσιευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η σχετική προκήρυξη.
Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2.380.586,30 € (συμπ. ΦΠΑ) εντάχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας των δύο φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και των επισκεπτών. Ειδικότερα, η «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 1-Οδός Μητροπόλεως» αφορά στη διαμόρφωση του τμήματος της οδού Μητροπόλεως από το διαμορφωμένο τμήμα (μετά το τέλος του κτιρίου Παναγιωτοπούλου), μέχρι την οδό Σολωμού (φανάρια), συνολικού μήκους 445 μ. περίπου και συνολικής επιφανείας 6.520 τ.μ., με τις εργασίες να περιλαμβάνουν διαμορφώσεις και επιστρώσεις πεζοδρόμων – οδών – πεζοδρομίων και πλατειών, φύτευση για την διαμόρφωση δενδροστοιχιών, επέκταση – συμπλήρωση του δικτύου και η μετακίνηση ή ανακατασκευή των φρεατίων και των εσχαρών του δικτύου απορροής και αποχέτευσης ομβρίων, επέκταση – συμπλήρωση – αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, λόγω των αποξηλώσεων των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμό της οδού και προμήθεια και τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες. 
«Οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό και την έναρξη των εργασιών προχωρούν γοργά, ώστε το κέντρο του Αιγίου να αποκτήσει σύντομα την εικόνα μιας σύγχρονης πόλης, φιλικής και ελκυστικής για ντόπιους και επισκέπτες. Μαζί με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες σχεδιάζονται, η δημοτική αρχή προωθεί αλλαγές και τομές, ώστε ο τόπος μας να βγει από το τέλμα και να λάβει ώθηση προς το μέλλον» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.