HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα και ο Υφυπουργός Παιδείας τίμησαν Δασκάλους και μαθητές του σχολείου της Πάου (ΦΩΤΟ)

Σε μια ξεχωριστή στιγμή στην χθεσινοβραδινή πανηγυρική συνεδρία του διήμερου Συνεδρίου «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: 200 χρόνια, η πρώτη ελεύθερη πόλη», όπο...



Σε μια ξεχωριστή στιγμή στην χθεσινοβραδινή πανηγυρική συνεδρία του διήμερου Συνεδρίου «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: 200 χρόνια, η πρώτη ελεύθερη πόλη», όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, βραβεύθηκε το δημοτικό σχολείου Πάου Καλαβρύτων για την πρωτότυπη ιδέα διδασκαλίας των παιδιών σχετικά με τις «Ιστορικές Σημαίες του 1821».
Ήταν μια ιδέα που όταν το προβάλλαμε μέσα από το kalavrytanews.com, έκανε τεράστια αίσθηση, για την ιδέα των δασκάλων, την υλοποίηση και την σημασία. Το δημοτικό σχολείο Πάου, είναι ένα σχολείο που αντιστέκεται στην ερημοποίηση των χωριών μας, με μόλις 9 μαθητές στο μονοθέσιο σχολείο και με δύο δασκάλους, δύο νέους ανθρώπους, με μεράκι και αγάπη για το λειτούργημά τους, την Ρωξάνη Μαρτίνη και τον Κώστα Παπαδημητρίου, που εκ του αποτελέσματος κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Τα παιδιά, με μία μοναδική ιδέα, ξεκίνησαν να βαδίζουν στα χνάρια της ιστορίας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με περισσή ουσία, έκαναν πράξη μια ιδέα που "βάζει τα γυαλιά" σε όλους μας. 
Έφτιαξαν τις σημαίες του αγώνα, όπως τις είχαν τότε, πιστά αντίγραφα,  την σημαία του Ρήγα Φεραίου, των Κολοκοτρωναίων, της Ύδρας, των Φιλικών κ.λ.π. Κάθε Δευτέρα, γινόταν η ύψωση, κάθε φορά μιας σημαίας στον ιστό του Σχολείου, με τα παιδιά, όλη την εβδομάδα να εχουν εργασίες πάνω στην ιστορία της. Μια βιωματική προσέγγιση στην ιστορία μας, που θα τους μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη.
Η πρόταση για την βράβευσή τους έγινε αμέσως αποδεκτή, τόσο από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κο Παπαδόπουλο, όσο και από τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κο Βαρβιτσιώτη, αμφότεροι συνδιοργανωτές του συνεδρίου. 
Τους τιμητικούς επαίνους, απένειμε, ο ίδιος ο Υφυπουργός Παιδείας. Απένειμε στην μαθήτρια του σχολείου που εκπροσωπούσε τους υπολοίπους μαθητές, στην δασκάλα κα Μαρτίνη και στον δάσκαλο κο Παπαδημητρίου.
Ο κος Συρίγος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την σπουδαία δουλειά και δράση του σχολείου της Πάου και είχε κατ ιδίαν συνομιλία τόσο με τους δασκάλους όσο και την μικρή μαθήτρια.
Η κα Μαρτίνη, η δασκάλα του σχολείου, από μικροφώνου, ευχαρίστησε τους διοργανωτές του συνεδρίου, την επιτροπή παιδείας του Δήμου για την αμέριστη συμπαράσταση και το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS για την ανάδειξη της δουλειά τους.
Όλοι μας τους ευχαριστούμε και καμαρώνουμε για δυο νέους, εξαιρετικούς δασκάλους που αγωνίζονται μέσα σε τόσες δυσκολίες.








 


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.