HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

26 και 27 Ιουνίου οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σε Περιστέρα και Σόλο - Το πρόγραμμα

Τα τελευταία χρόνια, η τοπική κοινωνία της Ακράτας αναδεικνύει πλέον με τρόπο "ανοιχτό" την πλούσια ιστορική παρακαταθήκη της πε...



Τα τελευταία χρόνια, η τοπική κοινωνία της Ακράτας αναδεικνύει πλέον με τρόπο "ανοιχτό" την πλούσια ιστορική παρακαταθήκη της περιοχής, που δεν περιορίζεται στα γεγονότα στο Αγρίδι αλλά καταγράφεται και στη Μάχη της Ακράτας και στο Καστράκι, το τοπικό "Ζάλογγο" όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί. Η πανδημία στέρησε πέρσι από τα γραφικά Κλουκινοχώρια να παρουσιάσουν το διήμερο εκδηλώσεων που είχαν προετοιμαστεί, όμως φέτος η τοπική κοινωνία "ρεφάρει" με ένα διήμερο γεμάτο ιστορία και τέχνη, με τη σφραγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακράτας "Αναγέννησις" και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Μετά από δύο διοργανώσεις που παρουσιάστηκαν στο Αγρίδι, φέτος επελέγησαν η Περιστέρα και ο Σόλος, τα γραφικά Κλουκινοχώρια που πρόσφεραν πολλά και πολύτιμα στον Απελευθερωτικό Αγώνα, γράφοντας σελίδες γραμμένες με χρυσό αλλά και κατάμαυρο μελάνι, προχωρώντας σε θυσίες υπεράνθρωπες, μετρώντας ελπίδες και καταστροφές. Όλα θα παρουσιαστούν στο διήμερο Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιουνίου, τηρουμένων όλων των μέτρων που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η δε απόσταση δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες, καθώς τόσο η ομορφιά της διαδρομής και του προορισμού όσο και οι δράσεις του προγράμματος, θα τους αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 26 Ιουνίου, Περιστέρα
18.30 Ιστορικός περίπατος στα σοκάκια της Περιστέρας, με τον καθηγητή Νεότερης Ιστορίας Αθανάσιο Φωτόπουλο
19.00 Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στη μνήμη του Αγωνιστή της επανάστασης Αναγνώστη Γιαννόπουλου (Πάτζος).
19.15 Παραδοσιακοί χοροί από τον χορευτικό σύλλογο "Αχαιοί"
19.45 Εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και των Γενικών Αρχείων Κράτους Αιγιαλείας, για τον αγωνιστή Νικόλαο Σολιώτη.

Κυριακή 27 Ιουνίου, Σόλος
10.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναο Αγίου Γεωργίου Σόλου
10.15 Πανηγυρικός της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρεα Φίλια
10.30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους διοργανωτές και τους φορείς του τόπου. Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική Ακράτας.
10.45 Παρέλαση Φιλαρμονικής Ακράτας, μαθητικών τμημάτων, θεατρικής ομάδας, Συλλογου Ιστορικής Αναβίωσης "Βοστίτσα 1821", τμήμα γυναικών με τις ιστορικές σημαίες της Επανάστασης.
11.00 Θεατρικό δρώμενο "Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης". Παρουσίαση της τοπικής ιστορίας από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αναγέννησις" Ακράτας, σε κείμενα της Αναστασίας Ευσταθίου και σκηνοθεσία του Χρήστου Ασημακόπουλου.
Χορηγός: ΔΗΚΕΠΑ, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Διοικητικής Υποστήριξης, τις Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Νωνάκριδας.

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.