HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σήμερα με το ένθετο «Χελμός – Οδοντωτός» και τη «Γνώμη»: Σήμα κινδύνου για τις αποστάσεις...

Σήμερα με το ένθετο «Χελμός – Οδοντωτός» και τη «Γνώμη»: Σήμα κινδύνου για τις αποστάσεις … Τσουρουφλίστηκαν’ τοπικοί και δημοτικοί παράγον...



Σήμερα με το ένθετο «Χελμός – Οδοντωτός» και τη «Γνώμη»: Σήμα κινδύνου για τις αποστάσεις
Τσουρουφλίστηκαν’ τοπικοί και δημοτικοί παράγοντες της Δάφνης μετά την πυρκαγιά της περασμένης Τετάρτης 14 του μηνός και τον κίνδυνο που διέτρεξε 85χρονη ενώ τα πυροσβεστικά, από Καλάβρυτα και Βυτίνα, χρειάστηκαν μία ώρα ώσπου να προσεγγίσουν την κατοικία της.
Παράγοντες της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι υφίσταται ζήτημα, λόγω μορφολογίας και δυσκολίας στην πρόσβαση, με τους άνδρες των υπηρεσιών της σχεδόν να… ματαιοπονούν καθώς προσεγγίζουν εστίες στις οποίες η καταστροφή έχει ήδη συντελεστεί! Αν δεν έχει κινδυνεύσει και ανθρώπινη ζωή…
Δάφνη – Κλειτορία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη» της Τρίτης 20/4/2021, πιέζουν για 24ωρη αντιπυρική προστασία ενώ ήδη έχουν προταθεί και χώροι μόνιμης φιλοξενίας κλιμακίου της Π.Υ.
Το μόνιμο κλιμάκιο της Π.Υ. σε Κλειτορία-Τριπόταμα, σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή, θα μειώσει στο μισό το χρόνο που απαιτείται ώστε να ξεκινήσει η πυρόσβεση σε εστίες που μπορεί να προκληθούν το καλοκαίρι στον αχανή δήμο του 1 εκατ. στρεμμάτων, με τους δεκάδες μεγάλους και μικρούς οικισμούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
@ Περισσότερη ελευθερία με τις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα και οικονομική ενίσχυση κατά την περίοδο επανεκκίνηση οικονομίας, αναμένουν καταστηματάρχες και επιχειρήσεις στα Καλάβρυτα. Μετά τις επαφές τους με στελέχη της Περιφέρειας, τα τελευταία 24ωρα, οι Ηλίας Ερμείδης και Κώστας Δαφαλιάς (ΦΩΤ. ΔΕΞΙΑ), δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικής επανεκκίνησης των 20 εκατ. ευρώ. Εκτιμώντας ότι θα μπορέσουν και α) να αυξηθούν οι δυνητικοί δικαιούχοι αλλά και β) να επισπευστούν οι εκταμιεύσεις.  
@ Ο Παναγιώτης Μπούρδαλας, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας και Γιούλα Κωνσταντοπούλου, Φιλόλογος και Ιστορικός, λαμβάνουν τη σκυτάλη των παρουσιάσεων κατά την 2η κατά σειρά εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  (ΚΠΕ) Κλειτορίας-Ακράτας για τα 200 χρόνια από το 1821 με θέμα «Η Εκπαίδευση στα Προεπαναστατικά και Επαναστατημένα Καλάβρυτα και ο ειδικός ρόλος των Κερτεζιτών Αγωνιστών  κατά την Περίοδο της Εξέγερσης».
@ Από τα Πασχαλινά λαογραφικά της Δάφνης το σημερινό Αφιέρωμα, ενόψει του Πάσχα, σε επιμέλεια του ιστορικού-ερευνητή Αθανάσιου Τζώρτζη. 

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.