HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τείχος ανοσίας το Νοσοκομείο Καλαβρύτων - Ασπίδα προστασίας οι υγειονομικοί

Το φράγμα των 2.000 εμβολιασμών «έσπασε» τον Μάρτιο το εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων προσφέροντας την ευκαιρία του πρώτου ...



Το φράγμα των 2.000 εμβολιασμών «έσπασε» τον Μάρτιο το εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων προσφέροντας την ευκαιρία του πρώτου τείχους ανοσίας σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, ηλικιωμένους και βαρέως πάσχοντες.
Η πορεία των κρουσμάτων στην περιοχή παραμένει φθίνουσα ενώ, σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ιωάννα Σφυρή, η διασπορά στην κοινότητα, σε μια περίοδο που η υπόλοιπη Αχαΐα «φλέγεται», βρίσκεται υπό έλεγχο. Αυτό οφείλεται στην προσήλωση των υγειονομικών αρχών αλλά και της δημοτικής αρχής. Πιο συγκεκριμένα:
Οι υγειονομικοί παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα αύξησης των κρουσμάτων, εν μέσω του χειμώνα με τα γνωστά προβλήματα -καιρικές συνθήκες και προβλήματα στις μετακινήσεις, κατάφεραν να μην αφήσουν ούτε μια δόση από το εμβόλιο της Pfizer να πάρει χαμένη. Εκ μέρους τα 6ης ΥΠε υπάρχει μια δέσμευση για έναρξη 2ης εμβολιαστικής γραμμής στα Καλάβρυτα με το σκεύασμα της Astrazeneca, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο πληθυσμός της περιοχής δεν είναι μεγάλος, η διοίκηση του Νοσοκομείου εκτιμά ότι στα μέσα Απριλίου, με τον εμβολιασμό να επεκτείνεται στην ζώνη των 60 ετών και τους πάσχοντες ανεξάρτητα ηλικίας, θα πετύχουμε έγκαιρα το α’ τείχος ανοσίας που αφορά την προστασία του ευαίσθητου πληθυσμού.
πηγή: εφημερίδα "'Ωρα των Καλαβρύτων"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.