HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς

Ο παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς με κανέλα ,αμύγδαλα, σταφίδα είναι το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό της Σαρακοστής, φτιάχνεται γρήγορα και εύκ...


Ο παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς με κανέλα ,αμύγδαλα, σταφίδα είναι το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό της Σαρακοστής, φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Υλικά 
Ένα ποτήρι λάδι 
Δύο ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
Τρία ποτήρια ζάχαρη 
Τέσσερα ποτήρια νερό
½ φλ. σταφίδα σουλτανίνα
½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
1 φλούδα λεμονιού
1 κ.σ. κανέλα
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, φλούδα λεμονιού, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5′. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι να κάψει καλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καβουρντίζουμε μέχρι να ροδίσει, και να πάρει καστανό χρώμα, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε. Τραβάμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι,  να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. 
Όσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ακόμα ζεστός, τον αδειάζουμε σε φόρμα. Ισιώσουμε την επιφάνεια πιέζοντας με την κουτάλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη Αφήνουμε να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα,ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα. 
Καλή Σαρακοστή!

Από τις συνταγές της εφημερίδας "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ"


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.