HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Δράσεις μέσα στην αναστολή

“Στα πλαίσια της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας, προχωράμε στην θέσπιση  μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος για όλους τους...



“Στα πλαίσια της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας, προχωράμε στην θέσπιση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος για όλους τους φίλους του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.
Στόχος μας είναι η άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού μέσω της διάδοσης όλων των πληροφοριών που αφορούν τις ενέργειες που πραγματοποιούνται.
Παράλληλα, προσδοκούμε στην δημιουργία ανοιχτής επικοινωνίας με όλους εσάς, οι οποίοι ενδιαφέρεστε για την βελτίωση και αναβάθμιση του αγαπημένου μας Χελμού.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα στήριξη σας και ευελπιστούμε να βρεθούμε σύντομα από κοντά στο αγαπημένο μας βουνό.”
Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Πρόεδρος

Αλέξιος Άγριος
Γενικός διευθυντής

Δράσεις περιόδου αναστολής λειτουργίας
Η φετινή χρονιά ήταν για όλους μας γεμάτη ιδιαιτερότητες, με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων να παραμένει κλειστό και να μην μπορεί να σας υποδεχθεί ώστε όλοι μαζί να απολαύσουμε το άθλημα που τόσο αγαπάμε.
Αναπολούμε τις στιγμές που οι πίστες ήταν γεμάτες με κόσμο, με έμπειρους χιονοδρόμους, με επίδοξους χιονοδρόμους που με ενθουσιασμό έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο χιόνι, αλλά και απλούς λάτρεις του βουνού και του χιονισμένου τοπίου του Χελμού που απλά απολάμβαναν τη πανέμορφη θέα!
Παράλληλα, χωρίς να αφήνουμε στιγμή να πάει χαμένη, εστιάζουμε σε καθετί που μπορούμε να επηρεάσουμε, προσπαθώντας να κρατάμε ενεργή την επαφή με όλους τους φίλους του βουνού μας, με όποια μέσα διαθέτουμε, έχοντας ως βασικό μέλημα την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας μέσω της διαρκής μας βελτίωσης.
Αποφασίζοντας να κινηθούμε σ’ αυτό το κλίμα οργανώσαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε δράσεις και ενέργειες, μερικές εκ των οποίων μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Ο κοινός παρονομαστής και στόχος των δράσεων μας είναι, η επόμενη μέρα που θα μπορέσουμε να σας υποδεχτούμε, να μας βρει πιο κοντά, πιο έτοιμους και σαφώς βελτιωμένους.

Συνεχής εκπαίδευση προσωπικού
Επενδύοντας στο προσωπικό ασφαλείας του κέντρου προχωρήσαμε σε συνεχείς εκπαιδεύσεις, προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα εργαλεία αντιμετώπισης ακόμη και των πιο απαιτητικών καταστάσεων σε δύσκολες συνθήκες λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκαν 2 κύκλοι εκπαιδεύσεων με θέματα, α) βασικές αρχές διάσωσης σε χειμερινό βουνό και β)Εκτίμηση κινδύνων χιονοστιβάδας και βαθμονόμηση πλαγιών χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.
Η θεματολογία που καλύφθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των πολυήμερων εκπαιδεύσεων περιλαμβάνει ενδεικτικά την εκτίμηση κινδύνου χιονοστιβάδας με αναλυτική περιγραφή για κάθε παράγοντα, τη βαθμονόμηση των πλαγιών του ΧΚΚ, την καταγραφή στρωμάτων στο χιόνι με εκτίμηση ύψους επικινδυνότητας στη διαστρωμάτωση, τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης σε συμβάν χιονοστιβάδας και τέλος την διαχείριση της ομάδας σε περίπτωση περιστατικού.
Συνεχίζοντας, στις αρχές διάσωσης, έγινε εκπαίδευση προσωπικού στη χρήση ειδικού εξοπλισμού κίνησης σε χειμερινό βουνό, παράλληλη κίνηση δύο ή περισσότερων ατόμων με σχοινί, αγκυρώσεις, ανάβαση – κατάβαση φορτίου και άλλα. Τέλος, ολοκληρώθηκαν τα σχετικά σεμινάρια εναέριας διάσωσης από αναβατήρες καθώς και τα σεμινάρια 1ων βοηθειών.
Προτεραιότητα μας είναι φυσικά η αποφυγή περιστατικών μέσω της συνεχούς ενημέρωσης του κοινού και της εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου αλλά παράλληλα οφείλουμε να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών συμβάντων.
Στα πλαίσια της εκπαίδευσης του προσωπικού μας ολοκληρώθηκε και πολυήμερο πρόγραμμα εκμάθησης λειτουργίας και συντήρησης των 2 ολοκαίνουργιων μηχανημάτων διάστρωσης πιστών (Prinoth bison x – prinoth Leitwolf) που αποκτήσαμε τον περασμένο Οκτώβριο με την συμμετοχή όλων των χειριστών του κέντρου. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από Ιταλό χειριστή μηχανημάτων και demonstrator της εταιρείας Prinoth. Κατά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας αποκτήθηκε η σχετική γνώση νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων η οποία θα μας βοηθήσει να διατηρηθεί το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ως το κέντρο με τις καλύτερα πατημένες πίστες στην Ελλάδα.


Προώθηση του κέντρου στα ΜΜΕ και ανοιχτή επικοινωνία με αρμόδια στελέχη
Στοχεύσαμε στη συνεχή παρουσία του κέντρου στα μέσα ενημέρωσης, με σκοπό
την επικοινωνία της αναγκαιότητας λειτουργίας των χιονοδρομικών για εκατοντάδες εξαρτώμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους. Η παρουσία μας, μέσω του Διευθυντή του κέντρου Αλέξη Άγριου, είχε σαν αποτέλεσμα την μετέπειτα συμμετοχή μας σε συζητήσεις αλλά και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς με κύριο στόχο το άνοιγμα των χιονοδρομικών στην χώρα και την στήριξη του χειμερινού τουρισμού που πλήττεται από το τέλος της περσινής χρονιάς και έπειτα
Μετά από προσπάθειες καταφέραμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν άλλο από το άνοιγμα του κέντρου τις ημέρες 27-28 Φεβρουαρίου, με σκοπό την προπόνηση των αθλητών όλων των ηλικιών. Επιπλέον, η φιλοξενία ταξιδιωτικής εκπομπής του Mega, προώθησε την περιοχή των Καλαβρύτων γενικότερα αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο ειδικότερα σε ευρύ κοινό.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΕΣ & ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Μια πρωτοβουλία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων που έλαβε μέρος στις 16 & 20 Φεβρουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας του Facebook. Απευθυνόμενοι σε όλους όσους βρίσκονται και απολαμβάνουν το χειμερινό βουνό και αναγνωρίζοντας την ολοένα και αυξανόμενη χιονοδρομική τάση για κίνηση εκτός ορίων των πιστών του χιονοδρομικού κέντρου με σκοπό την αναζήτηση νέων χιονοδρομικών εμπειριών, δώσαμε την ευκαιρία ανεξαρτήτως επιπέδου, να ακούσουν από επαγγελματίες του χώρου, τις συνθήκες με τις οποίες προκαλούνται χιονοστιβάδες, καθώς και τους τρόπους πρόβλεψης και αποφυγής του κινδύνου.
Ο σκοπός μας εδώ ήταν να παρουσιάσουμε μεθόδους τις οποίες θα πρέπει να ακολουθούμε για το σχεδιασμό των εξορμήσεών μας καθώς και σχετικές διαδικασίες στην λήψη αποφάσεων. Βασικότερο μέλημα μας όμως ήταν να παρακινήσουμε το κοινό ώστε να λαμβάνει πάντα σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση και να μπορεί να απολαμβάνει με ασφάλεια τις αγαπημένες του δραστηριότητες.
Απ’ τη δράση μας, δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς και το Σωματείο Ελλήνων Οδηγών βουνού, που πίστεψαν σ’ αυτή την πρωτοβουλία και μέσα από μία άριστη συνεργασία καταφέραμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Συνολικά παρακολούθησαν ζωντανά τις 2 μέρες του σεμιναρίου 2000 θεατές ενώ επισκέφθηκαν τα σχετικά βίντεο πάνω από 50000 άτομα γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα για το μέγεθος διάδοσης του μηνύματός μας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες στο κανάλι μας στο YouTube.
Ευχαριστούμε θερμά όλους του ομιλητές, για τα εκπαιδευτικά μέρη του σεμιναρίου αλλά και εκείνους που μοιράστηκαν την εμπειρία τους από περιστατικά χιονοστιβάδας με μοναδικό σκοπό να ενισχύσουν το ηχηρό μας μήνυμα.

Ανοιχτή επικοινωνία με το κοινό
Ακούμε και πιστεύουμε στη δύναμη της γνώμης των επισκεπτών μας και έχουμε αποφασίσει να τη λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν σε κάθε μας κίνηση.
Στο τέλος του 2020 επικοινωνήσαμε έρευνα γνώμης, σχετική με την επερχόμενη αναβάθμιση του κέντρου. Το κοινό ανταποκρίθηκε κατά 60% στο σύνολο των παραληπτών και αφού εξετάσαμε τις απαντήσεις, σχηματίσαμε μια πολύ χρήσιμη εικόνα για τις ανάγκες του κέντρου από την οπτική τους γωνία.
Στο ίδιο κλίμα επικοινωνίας, εφόσον το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων έδειξε να αναβάλλεται για την επόμενη σεζόν, επικοινωνήσαμε με μια ειλικρινή και ξεκάθαρη επιστολή, τις διαθέσιμες επιλογές για τις ετήσιες κάρτες που όλοι οι φίλοι μας είχαν σπεύσει να προμηθευτούν.
Κάθε δράση που στοχεύει την άμεση επικοινωνία μας με το κοινό, βρίσκει πάντα πολύ θετική ανταπόκριση, γεγονός που μας παρακινεί να συνεχίσουμε τις ενέργειες μας ανεξαρτήτως συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.