HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο Ύδρευσης και Αποχέτευσης στη Λυκούρια

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος διακήρυξε ανοικτό συνοπτικό διαγωνισμό με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Α...




Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος διακήρυξε ανοικτό συνοπτικό διαγωνισμό με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Αναβάθμισης Υποδομών Αποχέτευσης του Δήμου Καλαβρύτων», προϋπολογισμού 59,5χιλ. ευρώ. Στόχος της μελέτης θα είναι η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το νέο δίκτυο Αποχέτευσης και την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού της Κλειτορίας και της Λυκούριας. O Δήμος Καλαβρύτων προκήρυξε πρόσφατα ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής αγωγού μεταφοράς και διυλιστηρίου και για την υδροδότηση της Κλειτορίας και της Λυκούριας, προϋπολογισμού 58,8 χιλ. ευρώ. Στον τομέα των αγωγών μεταφοράς υδροδότησης, θα πρέπει να εκπονήσει μελέτη αγωγού μεταφοράς νερού μετά των τευχών δημοπράτησης οι οποίοι θα αφορούν σε έργα με μήκος τουλάχιστον 5.000 μ.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ: Ιδιαίτερα όσον αφορά στη Λυκούρια, τον οικισμό με την μεγάλη ιστορία, κεφαλοχώρι της ευρύτερης περιοχής, τα έργα που πρόκειται να προκηρυχθούν θα είναι της τάξης του 1 εκατ. ευρώ και θα προβλέπουν την αναβάθμιση της δυναμικότητας του υφιστάμενου Βιολογικού Καθαρισμού και την κατασκευή νέου αντλιοστασίου και αγωγών σε οικισμούς που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με την Αποχέτευση.

ΥΔΡΕΥΣΗ:
Στη Λυκούρια, προβλέπεται να κατασκευαστεί μια δεξαμενή δυναμικότητας 200 κυβ. μ. νερού, σύστημα τηλεμετρίας για την εξαποστάσεως καταμέτρηση της κατανάλωσης ενώ θα αντικατασταθούν και τα υφιστάμενα ρολόγια νερού. Το έργο αυτό που σχεδιάζεται θα δώσει τέλος στα προβλήματα επάρκειας νερού και παράλληλα, με την τηλεμετρία θα μπορέσουμε να ελέγξουμε διαρροές και σπατάλη νερού. Επίσης, με την επέκταση του συστήματος διαχείρισης των λυμάτων, θα ενταχτούν στο Βιολογικό περιοχές που έχουν μείνει εκτός λόγω της επέκτασης του οικισμού σε περιοχές που δεν διέθετουν αγωγούς διασύνδεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.