HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τα Καλάβρυτα επαναληπτικά έγιναν σύμβολο ελευθερίας και αντοχής (ΦΩΤΟ)

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με επικεφαλής την πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, για να παραστε...



Στα Καλάβρυτα βρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με επικεφαλής την πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, για να παραστεί στη δοξολογία που έλαβε χώρα έξω από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, για την διακοσιοστή επέτειο της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων.

Σημάδεψε τη συλλογική μνήμη και συνείδηση
«Η σημερινή μας παρουσία εδώ στα Καλάβρυτα, η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση της υψηλής συμβολικής θέσης που κατέχει αυτός ο τόπος στην πολυκύμαντη και συναρπαστική διαδρομή της σύγχρονης Ελλάδας» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής στον χαιρετισμό που απηύθυνε.
«Τα Καλάβρυτα είναι ένας τόπος με βαριά ιστορία, με γεγονότα που σημάδεψαν τη συλλογική μας μνήμη και συνείδηση. Σήμερα, δύο αιώνες μετά, τιμούμε την Απελευθέρωσή τους από την Οθωμανική κατοχή που σήμανε και τον ξεσηκωμό των Ελληνίδων και των Ελλήνων με το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος». Τιμούμε, όμως, και την πορεία των Καλαβρύτων σε αυτά τα 200 χρόνια. Πώς, με την διαδρομή τους αυτούς τους δύο αιώνες, έγιναν ένα σύμβολο ελευθερίας και αντοχής» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου.

«Σήμερα, τιμάμε και τη συνολική πορεία των Καλαβρύτων αυτά τα 200 χρόνια. Πώς με τη διαδρομή τους σε αυτούς τους δύο αιώνες, τα Καλάβρυτα επαναληπτικά έγιναν ένα σύμβολο ελευθερίας και αντοχής» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εξήρε τις προτάσεις του Δήμου Καλαβρύτων για έργα με στόχευση στην ανάπτυξη του τόπου: «Οι Καλαβρυτινοί δεν μένετε μόνο στην απομνημόνευση του παρελθόντος, αλλά προγραμματίζετε και ετοιμάζετε το μέλλον σας. Αυτό δείχνουν και όλες οι προτάσεις που έχετε καταθέσει στην επιτροπή μας. Τα Καλάβρυτα έχουν τον πρώτο κερδοφόρο αγροτικό συνεταιρισμό της Ελλάδας και είχατε την ιδέα μια εξαιρετική ιδέα για τους 1.200 κτηνοτρόφους που συμμετέχουν. Το πρόγραμμα σπουδών μέσω σεμιναρίων που έχει προτείνει ο Δήμος Καλαβρύτων αναμένεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη των επόμενων γενιών των νέων γαλακτοπαραγωγών»
H πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Καλαβρύτων στην Επιτροπή για να τιμήσει την επέτειο, μέσα από την οποία επιδιώκει να αφήσει μια παρακαταθήκη για το αύριο του τόπου.
Μια πρόταση που αφορά στη δημιουργία ενός «Κέντρου Έρευνας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο οποίο θα παρουσιάζονται τα ιστορικά γεγονότα της περιοχής διαχρονικά, καθώς και στην κατασκευή και λειτουργία πεδίου προσγείωσης αεροσκαφών στο Δήμο, με στόχο την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.
Η κ. Αγγελοπούλου ολοκλήρωσε το χαιρετισμό της τονίζοντας οτι: «Θυμόμαστε την επέτειο, αλλά θέλουμε και να αναπτυχθούμε. Τα Καλάβρυτα τιμούν το χθες, αλλά και επενδύουν στο αύριο διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους σε αυτόν τον ωραίο και ιστορικό τόπο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την κα Αγγελοπούλου για την παρουσία της στα Καλάβρυτα και την εν γένει συνεργασία που έχουν αναπτύξει. Ο κ. Παπαδόπουλος, προσέφερε στην κα Αγγελοπούλου, την σημαία με το επετειακό λογότυπο των 200 χρόνων και την σειρά των επετειακών μεταλλείων, πιστό αντίγραφο του μεταλλίου που μετάλλιο κόπηκε το 1836 με την ευκαιρία του γάμου του βασιλιά Όθωνα και της Αμαλίας, που φιλοτέχνησε ο Γερμανός χαράκτης Konrad von Lange, όπου εικονίζεται ο Π.Π.Γερμανός να κρατά σημαία με σταυρό και δύο αγωνιστές σε κίνηση ορκωμοσίας ή χαιρετισμού. Φέρει την επιγραφή «ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΨΩΣΩ ΑΥΤΟΝ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 25 ΜΑΡΤ. 1821»
φωτογραφίες για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Ανδρέας Μεσσήνης και Κλεομένης Κουφαλιώτης
ρεπορταζ Νίκος Κυριαζής


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.