HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ: Όλα όσα έγιναν στην επέτειο της 25ης Μαρτίου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Μπορεί η πανδημία και οι περιορισμοί, να μην επέτρεψαν την παρουσία κόσμου (και θα ήταν χιλιάδες σήμερα οι επισκέπτες), ωστόσο οι εκδηλώσει...



Μπορεί η πανδημία και οι περιορισμοί, να μην επέτρεψαν την παρουσία κόσμου (και θα ήταν χιλιάδες σήμερα οι επισκέπτες), ωστόσο οι εκδηλώσεις για την Εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, εορτάσθηκαν με την πρέπουσα λαμπρότητα στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.
Το πρωί τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ.Ιερωνύμου, συνοδεία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσεβίου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου π. Καλλινίκου και ιερέων της Μητροπόλεώς μας. (Δείτε ΕΔΩ της Θεία Λειτουργία)
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Τρισάγιο στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας και καταθέσεις στεφάνων. Ακολούθησε Δοξολογία μπροστά στον Ιστορικό Ναό όπου ξεκίνησε ο αγώνας για την ελευθερία και η αναπαράσταση της ορκομωσίας των αγωνιστών από την θεατρική ομάδα "Πάνος Μίχος"
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης. Παραβρέθηκαν ακόμα, ο τέως Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, οι Βουλευτές του Νομού . Τσιγκρής, Αλεξοπούλου και Φωτήλας από την ΝΔ και ο κ. Μάρκου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος, ο τέως Βουλευτής κ. Κατσικόπουλος, ο εκπρόσωπος των απογόνων αγωνιστών κ. Πετμεζάς, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Σπυρίδων.
Ομιλία εκφώνησε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός (Δείτε ΕΔΩ)

Στο Δημαρχείο
Το πρωί όλοι οι επίσημοι πέρασαν από το Δημαρχείο των Καλαβρύτων, όπου είχαν σύντομες συνομιλίες με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο. Εκεί μαζί με τα καθιερωμένα κεράσματα, ο Δήμαρχος, δώρισε το επετειακό Μετάλλιο, το πρωτότυπο του οποίου κατασκευάστηκε το 1836 και ανατύπωσε από το πρωτότυπο που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, ο Δήμος Καλαβρύτων ως το μετάλλιο εθιμοτυπίας για την επέτειο των 200 χρόνων του Δήμου, στον Υπουργό κ. Βορίδη και στον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη
To πρωτότυπο μετάλλιο, κόπηκε με την ευκαιρία του γάμου του βασιλιά Όθωνα και της Αμαλίας και εικονίζεται η θρυλική σκηνή, με τον Π.Π.Γερμανό να κρατά σημαία και σταυρό και δύο αγωνιστές σε κίνηση ορκωμοσίας ή χαιρετισμού. Φέρει την επιγραφή «ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΨΩΣΩ ΑΥΤΟΝ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 25 ΜΑΡΤ. 1821».

Αιτήματα Δικηγόρων - Ξενοδόχων 
Στο Δημαρχείο βρέθηκαν εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, όπου ενημέρωσαν Υπουργό και Βουλευτές το ζήτημα που προκύπτει με το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Δαφαλιάς, όπου έθεσε ζητήματα των ξενοδόχων (αναλυτικό ρεπορταζ στην εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων)
Μετά την σύντομη στάση στο Δημαρχείο, Υπουργός και επίσημοι, μετέβησαν στην Αγία Λαύρα. (Δείτε την Δοξολογία ΕΔΩ και τις καταθέσεις στεφάνων ΕΔΩ)

Με δώρα από την Περιφέρεια
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Αθανάσιος Μαυρομμάτης που συνόδευε το Περιφερειάρχη, απευθυνόμενος στον Ηγούμενο της Αγίας Λαύρας π. Ευσέβιο, δεσμεύτηκε στην άμεση αντικατάσταση του λιθόστρωτου έμπροσθεν της Ιεράς Μονής με τον Περιφερειάρχη να δεσμεύεται για την άμεση ανακατασκευή του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή.

Μικρά - Μικρά
➧ την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων και Εφημέριο του Σκεπαστού π. Χρήστο Μπίρμπα. Ο Μητροπολίτης μας με αυτό τον τρόπο, επιβράβευσε τον πατέρα Χρήστο εξάροντας την επιμέλεια, την εκκλησιαστική του αρτιότητα και την ενοριακή του αφοσίωση.
➧Κατσικόπουλος και Παπανδρέου μετά από καιρό τα είπαν από κοντά
➧Παύλος Σατολίας και Βορίδης, ξανασυναντήθηκαν μετά από μακρά συνεργασία που είχαν όταν ο κ. Βορίδης ηταν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
➧Άσχημη εντύπωση ήταν η πολυπληθής συνοδεία των Βουλευτών. Εκτός του κ. Μάρκου, που ήρθε μόνος, οι υπόλοιποι, συνοδεύονταν σε κάθε τους κίνηση. Μάλιστα στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου προσήλθαν οι καλεσμένοι για κέρασμα, δεν χωρούσε καρφίτσα, όχι τόσο από τους επισήμους, όσο από τους συνοδούς.
➧Εντυπωσιακή εικόνα με τον νέο ιστό της σημαίας μπροστά από το Μοναστήρι. Είκοσι μέτρα ιστός με την 27τμ Σημαία να είναι ορατή από παντού.
➧Άψογη η Αστυνομία Καλαβρύτων, στην τήρηση των μέτρων.
➧Το ΕΚΑΒ Καλαβρύτων πάντα και παντού
➧Η Πυροσβεστική, μπορεί να μην ήταν παρούσα σήμερα, έκανε δουλεία αρκετή όμως, πριν τις εκδηλώσεις. 
Εξαιρετική, όσο και συγκινητική για άλλη μια φορά η θεατρική ομάδα "Πάνος Μίχος"
➧Η φιλοξενία της Μοναστικής Κοινότητας, όπως πάντα μοναδική (Δείτε ΕΔΩ)

ρεπορτάζ Νίκος Κυριαζής      




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.