HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολικό lockdown σε ολόκληρη την Αχαΐα - Τα μέτρα που θα ισχύουν

Ολικό lockdown σε ολόκληρη την Αχαΐα, ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.  Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, ωστόσο κρούσματα κατα...


Ολικό lockdown σε ολόκληρη την Αχαΐα, ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.  Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, ωστόσο κρούσματα καταγράφονται και σε όλες περιοχές του νομού, όπως τα Καλάβρυτα, η Αιγιάλεια και η Δυτική Αχαΐα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. To ολικό lockdown ισχύει από αύριο Σάββατο 12/2 6πμ ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, που έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206.

Τα μέτρα που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές
Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής).
Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Μετακίνηση επιστημόνων -αυτοαπασχολούμενων και δημοσιογράφων
Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των επιστημόνων- αυτοαπασχολούμενων και των δημοσιογράφων έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε, σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων οι επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι, που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ, πχ Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.
Όσον αφορά τη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18.00 έως τις 05.00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. Η κυκλοφορία αυτές τις ώρες θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας (με τα ανάλογα δικαιολογητικά), έκτακτους λόγους υγείας και σύντομη βόλτα συνοδείας κατοικιδίου κοντά στην οικία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.