HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά ο Δήμαρχος Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Την διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των δήμων της χώρας για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα π...


Την διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των δήμων της χώρας για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκλήθηκε εκτάκτως στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 Περιφερειών της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας. Επίσης συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη οι δήμοι της χώρας, με ενεργοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους και σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης, να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία εν εξελίξει για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό, οι δήμοι της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν πλήρως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, ιδίως για τη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη, καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στα κατά τόπους Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην παρέμβασή του επισήμανε οτι πάλι οι Δήμοι καλούνται να "βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά", όντας στην πρώτη γραμμή, τονίζοντας ότι "με mail δεν γίνεται δουλειά, αλλά με κινητοποίηση έμψυχου δυναμικού και μηχανημάτων με μεγάλο κόστος χωρίς καμία επιχορήγηση". Έθεσε επίσης το θέμα των εμβολιασμών και του προβληματικού συντονισμού αφού, όπως επισήμανε, απευθυνόμενος στον κ. Χαρδαλιά, οτι για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο AstraZeneca, θα πρέπει οι κάτοικοι των Καλαβρύτων να πάνε στην Χαλανδρίτσα.

Ολοκληρώνοντας της παρέμβασή του, είπε οτι για άλλη μια φορά οι Δήμοι θα τα καταφέρουν και θα κάνουν όπως πρέπει την δουλειά τους, αλλά με τεράστιες δυσκολίες και θα πρέπει επιτέλους η ηγεσία του Υπουργείου να βρεί λύσεις για την υποστελέχωση και την έλλειψη πόρων.

Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς δεσμεύτηκαν με την πρώτη ευκαιρία να καλέσουν τους επικεφαλής των ενώσεων Δήμων για δια ζώσης συζήτηση και την εξεύρεση σημαντικών οικονομικών πόρων για την καλή λειτουργία της πολιτικής προστασίας από πλευράς Δήμων  



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.