Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δικαστήρια ανοιχτά ζητούν οι Δικηγόροι από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Aίτηση ακύρωσης της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων κατατέθηκε την Τετάρτη, μετά...



Aίτηση ακύρωσης της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων κατατέθηκε την Τετάρτη, μετά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Οι 13 Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων κατέθεσαν την Τετάρτη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση για την ακύρωση της νέας ΚΥΑ (υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10.2.2021), κατά το μέρος που αφορά στην αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας (Αριθ. Πρωτοκόλλου Κατάθεσης Ε482/2021).
Σύμφωνα με την αίτηση ακύρωσης η νέα ΚΥΑ:
α) Πλήττει ουσιωδώς το συνταγματικό δικαίωμα στην απονομή δικαιοσύνης και ειδικότερα το δικαίωμα των πολιτών σε δικαστική προστασία,
β) Παραβιάζει τις αρχές:της διάκρισης των εξουσιών,της απρόσκοπτης και συνεχούς λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και δη αυτών που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας, όπως είναι τα δικαστήρια,της αναλογικότητας καιτης χρηστής διοίκησης.
γ) δεν έχει την απαιτούμενη ειδική τεκμηρίωση και
δ) Αντίκειται στο δικαίωμα στην επαγγελματική και οικονομική ελευθερία ως ειδικότερης έκφανσης του δικαιώματος ανάπτυξης της προσωπικότητας.
Κατά συνέπεια, η ΚΥΑ είναι ακυρωτέα λόγω παράβασης των άρθρων 5 παρ. 1, 20 παρ. 1, 25 και 26 του Συντάγματος και του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.