HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υποχρεωτική η Ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου

Σε ισχύ, ως υποχρεωτική, τίθεται από σήμερα, η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας βάζοντας μία «τάξη» στο τοπί...

Σε ισχύ, ως υποχρεωτική, τίθεται από σήμερα, η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας βάζοντας μία «τάξη» στο τοπίο των σκόρπιων πιστοποιητικών, των τίτλων κ.α. των ακινήτων.
Μετά από έναν μήνα πιλοτικής λειτουργίας, η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας, αφού όχι μόνο θα είναι υποχρεωτική αλλά θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και χωρίς χρέωση.
Σε αυτήν, για κάθε κτήριο θα υπάρχουν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για την οικοδομική άδεια, τα σχέδια κατόψεων ακόμα και για την υπαγωγή σε νόμους αυθαιρέτων, ενώ θα συμπληρώνεται με τη βοήθεια μηχανικών σε μια ψηφιακή πλατφόρμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ηλεκτρονική ταυτότητα θα πρέπει να έχουν και όλα τα κτήρια του δημόσιου τομέα και τα κτήρια συνάθροισης κοινού μέσα στην επόμενη πενταετία.
Μιλώντας στο MEGA, την Κυριακή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, είπε χαρακτηριστικά πως τα ακίνητα στην χώρα μας μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία, διασφαλίζοντας παράλληλα όχι μόνο την ταχύτητα αλλά και την ασφάλεια των συναλλαγών.
Σε ό,τι αφορά στο διαδικαστικό, ο ίδιος είπε «έχουμε δύο κατηγορίες ακινήτων. Για αυτά που είναι δημόσια κτήρια , ο χρόνος που πρέπει να υποβληθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι πέντε χρόνια. Για όλα τα άλλα ακίνητα, όταν θα χρειαστεί να γίνει μεταβίβαση του ακινήτου θα πρέπει να προηγηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου. Για οποιαδήποτε μεταβίβαση θα πρέπει να δημιουργείται ο ηλεκτρονικός φάκελος. Ισχύει από αύριο, 1η Φεβρουαρίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.