HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Η 1η του 2021 με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και Ευχές (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η 1η του ανατέλλοντος έ...



Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η 1η του ανατέλλοντος έτους 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την κατά σάρκα Περιτομή τού Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού αλλά και τη μνήμη τού εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια επίσημη Δοξολογία επί τη εισόδω εις το νέο έτος, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, συνοδεία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου γέροντος Καλλινίκου και των Ιερέων των Καλαβρύτων.
Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Μαγκαφάς.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους τοπικούς άρχοντες και στο εκκλησίασμα ο φιλάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστός να ευλογήσει το νέο έτος ώστε να είναι για όλους μας σωτήριο και ειρηνικό.
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ.,Παπαδόπουλο για την γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία που είχαν τον χρόνο που πέρασε και για άλλη μια φορά εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση που βρίσκεται στα Καλάβρυτα, ένα τόπο που τον νιώθει δικό του αφού επί 18 συναπτά έτη υπηρέτησε την Παναγιά Μεγαλοσπηλαιώτισσα ως Ηγούμενος. Να θυμίσουμε οτι ο Μητροπολίτης μας από της ενθρονίσεώς του καθιέρωσε την τακτική επίσκεψη στα Καλάβρυτα όπου λειτουργεί το γραφείο της Μητροπόλεως κάθε Παρασκευή. 
Ο Σεβασμιώτατος πρίν την τέλεση της Δοξολογίας και ως ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών του, έδωσε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο Καλαβρύτων π. Δημήτριο Τζελέπη.
Στο τέλος ευλόγησε την βασιλόπιτα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ευχόμενος σε όλους μια υγιή και ευλογημένη χρονιά.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.