Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αποπερατώνεται το νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων - Αλλάζει όψη το τουριστικό περίπτερο

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων, αφού μετά από προσπάθεια ετών (από το 2006), αλ...


Θετικές είναι οι εξελίξεις για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων, αφού μετά από προσπάθεια ετών (από το 2006), αλλά και άσκησης πίεσης του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου, προ ημερών υπεγράφη τελικά η συνέχιση και ολοκλήρωση της εργολαβίας. Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ", το έργο ξεκίνησε, επί δημαρχίας Παπαδόπουλου, με την παραχώρηση του Διοικητηρίου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ακολούθησε η εκπόνηση της μελέτης από την ΤΥΔΚ, εντάχθηκε στο τότε Πρόγραμμα «Θησέας» με 1.9 εκατ. ευρώ, αναδείχθηκε εργολάβος με προσφερόμενη έκπτωση 45% και διεκόπη, οπότε μετά τα δεκαετή μνημόνια της χώρας, επανεντάχθηκε, επανάρχισαν οι εργασίες σε τμήμα κτιριακό επί Δημαρχίας Λαζουρά και ο νυν δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος το ενέταξε πάλι στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, με 611.000 ευρώ. 

Αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα έργα που η ΠΔΕ θα δημοπρατήσει. "Πιστεύω ότι μετά τις προσπάθειές μας, μέσα το α’ τετράμηνο του 2021, θα έχει ολοκληρωθεί το μηχανολογικό σκέλος, οπότε θα το παραλάβουμε". Ωστόσο, ενστάσεις κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τον τρόπο που ανταγωνιστικά μπαίνει το θέμα της διεκδίκησης έργων από τους δήμους, στην Περιφέρεια. Όπως είπε στον περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, ο Δήμος Καλαβρύτων με 1 μηχανικό, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άλλους της Αχαΐας με 30 και 100 υπαλλήλους, οι οποίοι σε προκηρύξεις δεν μπορεί να ‘ναι έτοιμοι με ωριμασμένα έργα. Αναμένεται, από το μεν υπουργείο Εσωτερικών (εδώ κι ένα χρόνο) να δοθεί λύση, από τη δε Περιφέρεια να εντάξει τους δήμους χωρίς Τεχνικές Υπηρεσίες σε δικό της τεχνικό σύμβουλο.

Έπεσαν οι υπογραφές 
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα προταθούν για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έργα προϋπολογισμού 21,4 εκατ. ευρώ, τα οποία προέκυψαν μετά από στενή και γόνιμη συνεργασία με τους Δήμους και εντατική δουλειά των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τα έργα αυτά χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό ωριμότητάς, επομένως και ετοιμότητα υλοποίησης. 

Τα 12 είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας και τα 11 αρμοδιότητας των Δήμων. Στο Δήμο Καλαβρύτων τα έργα που προτάθηκαν για χρηματοδότηση είναι: 

• Αποπεράτωση νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων (611 χιλ. ευρώ). Στόχος είναι να αναδειχθεί ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων, το οποίο για πολλές δεκαετίες φιλοξενούσε το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, ως Διοικητήριο. 

• Υδρομάστευση πηγής «Κεφαλοβρύσου» και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Κούτελης Δήμου Καλαβρύτων (163 χιλ. ευρώ), 

• Επισκευή και διαρρυθμίσεις στο τουριστικό περίπτερο επί της πλατείας Ζαϊμαίων τοπικής κοινότητα Καλαβρύτων (148 χιλ. ευρώ). Το Τουριστικό Περίπτερο, ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκεται επί της κεντρικής πλατείας της πόλης των Καλαβρύτων, λόγω παλαιότητας και έλλειψης συντήρησης και εξοπλισμού, παρουσιάζει φθορές που καθιστούν την εγκατάσταση οποιασδήποτε χρήσης δυσχερή. Στόχος είναι η επισκευή του κτίσματος και με σκοπό την επαναλειτουργία του και τη βελτίωση της εικόνας του στο κέντρο της πόλης επί της πρόσφατα αναπλασμένης κεντρικής πλατείας, ως σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των Καλαβρύτων. 

• Αναβάθμιση και βελτίωση οδών πρόσβασης στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (1,2 εκατ. ευρώ) 

• Δρόμος Πλατανιώτισσα-Σκεπαστό (1,8 εκατ. ευρώ).






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.