Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Τούρκοι μπλόκαραν επί 20 λεπτά το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, βάζοντας στο στόχαστρό της αυτή τη φορά το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτ...

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, βάζοντας στο στόχαστρό της αυτή τη φορά το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το κυβερνητικό Εμπραέρ απογειώθηκε από τη Βαγδάτη με προορισμό την Αθήνα, μεταφέροντας τον Νίκο Δένδια στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψή του στο Ιράκ.
Οι κυβερνήτες είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες, ωστόσο την ώρα που το αεροσκάφος έφτανε στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια υπέρπτησης που είχαν ήδη δώσει για την υπέρπτηση.

Το αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να κάνει κύκλους πάνω από την περιοχή (απεικονίζεται στον χάρτη) για περίπου 20 λεπτά, όσο διαρκούσαν οι επικοινωνίες, έντονες, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, των κυβερνητών του αεροσκάφους με τις τουρκικές αρχές.
Έγινε μαραθώνιος επαφών, τόσο από τον κυβερνήτη, που προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τις τουρκικές Αρχές, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, ενώ η τουρκική πλευρά δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για τη μη χορήγηση άδειας.
Τελικά το αεροσκάφος που μετέφερε τον κ. Δένδια προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με καθυστέρηση, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.