HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία Αεροδιαδρόμου μικρών αεροσκαφών στα Καλάβρυτα

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, σχετικά με την δημιουργία αεροδιάδρομου στα Καλάβρυτα για μι...

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, σχετικά με την δημιουργία αεροδιάδρομου στα Καλάβρυτα για μικρά αεροπλάνα με σκοπό την ανάπτυξη του Αεραθλητισμού και της δημιουργίας αερολέσχης Καλαβρύτων (δείτε εδώ), το θέμα συζητήθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο με εισηγητή τον κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο.
Η σχετική εισήγηση έχει ως εξής
ΘΕΜΑ (εκτός Η.Δ.) : Δημιουργία Πεδίου Πτήσεων  Υ.Π.Α.Μ.  (Υπερελαφρών Πτητικών Αεραθλητικών Μηχανών)
Για τη δημιουργία του έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει, περαιτέρω, το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και στην επιμήκυνση της σαιζόν, απαιτούνται κατ΄ αρχήν :  
Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία του έργου.
Απόφαση για το ποιος θα είναι ο φορέας διαχείρισης του πεδίου. 
Έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, συνεννοήσεις με τους ιδιοκτήτες 
Αίτηση στην ΥΠΑ/Δ3/Α για αποστολή εμπειρογνώμονα για την αρχική αξιολόγηση καταλληλότητας του χώρου.
Η πρόταση έχει υποβληθεί στην επιτροπή Ελλάδα 2021 στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία
Έγιναν συναντήσεις (του Δημάρχου Καλαβρύτων & του εντεταλμένου συμβούλου για τον τουρισμό)  με την κα Δέσποινα Μουζάκη (μέλος της επιτροπής Ελλάδα 2021) και τον κο Κώστα Καπάκα (σκηνοθέτη & μέλος Αεραθλητικής Λέσχης) ο οποίος επισκέφτηκε το χώρο, τον οποίο με την εμπειρία του, χαρακτήρισε ιδανικό.
Κατόπιν των ανωτέρω προτείνεται η λήψη απόφασης για:
1. Την δημιουργία Πεδίου Πτήσεων  Υ.Π.Α.Μ.  (Υπερελαφρών Πτητικών Αεραθλητικών Μηχανών)
2. Τον ορισμό του Δήμου Καλαβρύτων ως φορέα υλοποίησης του έργου, επειδή δεν υφίσταται στην περιοχή Αεραθλητικός Σύλλογος.
3. Την εξουσιοδότηση του κ. Κωνσταντίνου Καπάκα ώστε να προβαίνει σε ενέργειες, εκ μέρους του Δήμου Καλαβρύτων, για την υλοποίηση του έργου.
Λεωνίδας Βασιλόπουλος
Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού

Το θέμα συζητήθηκε και ομοφώνως συμφωνήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται. Ο χώρος που έχει προεπιλεγεί είναι κάτω από τον λόφο του μνημείου της εθνικής παλιγγενεσίας και αφορά έκταση ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου. Η έκταση που θα απαιτηθεί είναι περίπου 80-100 στέμματα και η δημοτική αρχή θα κινηθεί προς ενοικίαση αυτού του χώρου.
Φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με την επιτροπή "Ελλάδα 2021" 


2 σχόλια

  1. Να καθίσετε στα αβγά σας. Δεν χρειάζονται αεραθλητισμοί και αερολέσχες στα Καλάβρυτα. Ο τόπος είναι εκ φύσεως όμορφος και μπορεί να υποστηρίξει άλλες μορφές αθλητισμού και εναλλακτικού βιώσιμου τουρισμού χωρίς να χρειάζεται να καταστραφεί το φυσικό τοπίο δημιουργώντας ένα έκτρωμα για αεροσκάφη, έστω και μικρά. Μη θυσιάζεται το κάλος του τόπου στο βωμό μιας ιδέας που βραχυπρόθεσμα θα φέρει κάποιο κέρδος σε κάποιους και μακροπρόθεσμα θα αποφέρει την ασχήμια και την εγκατάλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουβέντες του αέρα ως συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.