HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σχέδιο ανάπτυξης Αεροδιαδρόμου μικρών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών στα Καλάβρυτα

Σε προχωρημένες συναντήσεις και επαφές, είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του « ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS », η Δημοτική αρχή με ειδικούς...

Σε προχωρημένες συναντήσεις και επαφές, είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS», η Δημοτική αρχή με ειδικούς, με σκοπό να δημιουργηθεί αεροδιάδρομος στα Καλάβρυτα για μικρά αεροπλάνα με σκοπό την ανάπτυξη του Αεραθλητισμού και της δημιουργίας αερολέσχης Καλαβρύτων.
Η προσπάθεια αυτή απαιτεί ενέργειες και έργα από πλευράς Δήμου Καλαβρύτων ώστε ο χώρος που έχει προεπιλεγεί και είναι κάτω από το λόφο του Ηρώου της Εθνικής Παλλιγενεσίας προς Σκεπαστό να είναι έτοιμος. 
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι απλό, αφού απαιτεί μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως η σύνταξη των σχετικών δελτίων και η έγκριση χρήσης αεροδιαδρόμων από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας). Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, σε επίπεδο τεχνοκρατικού σχεδιασμού και επιστημονικής – τεχνικής τεκμηρίωσης έχει εξασφαλιστεί συνεργασία με γνωστή αερολέσχη. 
Ίσως μάλιστα το σχέδιο αυτό να τεθεί επί τάπητος και στη αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα κληθεί να δώσει το «πράσινο φως» για το έργο διαμόρφωσης ελικοδρομίου και  μικρού αεροδιαδρόμου. 
H συζήτηση για τις προδιαγραφές της χάραξης του αεροδρομίου μικρής κλίμακας έχει ήδη προχωρήσει ενώ σε αυτό αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της Επιτροπής του «Ελλάδα 2021» καθώς σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί, με αφετηρία τις επισκέψεις επωνύμων για ηγετών κρατών, στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικού και Απελευθερωτικού Αγώνα του ’21, σε Καλάβρυτα και Αγία Λαύρα. 
Τα οφέλη της ίδρυσης σχολών αεραθλητισμού και εκπαίδευσης πιλότων στα Καλάβρυτα θα είναι μεγάλα καθώς η πόλη των Καλαβρύτων ανοίγεται σ ένα πεδίο μετακινήσεων και αεροδιακομιδών που θα προσφέρει λύσεις τόσο για την προσβασιμότητα όσο και για την ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικών μορφών του (εναλλακτικός τουρισμός με επίκεντρο το Χιονοδρομικό Κέντρο, θρησκευτικός τουρισμός και άμεση μεταφορά ασθενών σε μεγάλα νοσοκομεία). 
Για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.