Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κρεμμυδοτυρόπιτα

Υλικά 4 φύλλα χωριάτικα 5 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα όπως στη χωριάτικη 4 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες 5 κουτ. ...

Υλικά
4 φύλλα χωριάτικα
5 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα όπως στη χωριάτικη
4 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300γρ. γραβιέρα τριμμένη
300γρ. φέτα τριμμένη
4 αβγά
λάδι για το άλειμμα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα πράσα, αλατίζετε και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Kατεβάζετε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά. Προσθέτετε τη φέτα, τη γραβιέρα τα αβγά και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Δεν πρέπει να είναι ζεστή όταν θα τη βάλετε στην πίτα.
Λαδώνετε καλά ένα μικρό μακρόστενο ταψάκι και στρώνετε τα µισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα προς ένα. Αδειάζετε στο ταψί πάνω από τα λαδωµένα φύλλα τη γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα να πάει παντού. Φέρνετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέµιση λαδώνοντάς τες καλά.
Σκεπάζετε την πίτα µε τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνετε επίσης ένα προς ένα και τα τσαλακώνετε ελαφρώς κατά µήκος και κατά πλάτος έτσι ώστε να µην εξέχουν από το ταψί και να µη χρειαστεί να τα κόψετε ή να τα σπρώξετε πίσω από τα κάτω φύλλα.
Pαντίζετε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνετε στο φούρνο για μία ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα τα φύλλα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.