Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σπύρος Θεοχάρης: Δεν είναι η κακιά στιγμή ηλίθιε!

Όταν το επόμενο θύμα του πολέμου της ασφάλτου  μπορεί να είναι ένας δικός σου άνθρωπος το παιδί του φίλου σου, το δικό μου, του γεί...


Όταν το επόμενο θύμα του πολέμου της ασφάλτου  μπορεί να είναι ένας δικός σου άνθρωπος το παιδί του φίλου σου, το δικό μου, του γείτονα σου, του χωριανού σου, εσύ βολεύεσαι με ένα  «καλό παράδεισο» στο facebook;;; 

Όχι φίλε μου εγώ δεν μένω ήσυχος με ένα τυπικό αποχαιρετισμό και μία ανάρτηση συμπόνιας μέχρι να γίνει η επόμενη στραβή που με την λογική που επικρατεί μοιάζει λίγο πολύ αναπόφευκτη γιατί για όλα φταίνε οι άλλοι !
Δεν είναι η «η κακιά στιγμή » επειδή σε βολεύει για να περάσει η ένταση των πρώτων ημερών και μετά να συνεχίσεις  ηλίθιε  σαν να μην συνέβη τίποτα !              
Δεν είναι μόνο η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου ! 
Δεν  είναι η κακή  συντήρηση του  μηχανοκίνητου μέσου λόγω της οικονομικής κρίσης !
Δεν  «Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο σε ηλικία 20-30-40  ετών» επειδή δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει !
Ειδικά στην ορεινή μας περιοχή  εκτός από μια σειρά λόγους που προκαλούν τα τροχαία και διερευνώνται από ειδικούς( όπως η μη χρήση κράνους και ζώνης  ασφαλείας ,η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ  κλπ ) υπάρχει και ένας ακόμα ποιο σημαντικός λόγος που όλοι μεταξύ μας συζητούμε αλλά κανένας δεν θέλει να αναδείξει Δημόσια !
Η κακή συνήθεια που μεταδίδεται ως «αίσθημα υπεροχής»  ειδικά στους νέους της περιοχής μας με ευθύνη πάνω από όλα των ίδιων των γονιών  !
«Είδες το γιό μου με το τρακτέρ πως το πάει σφαίρα!!» Τον είδα  αλλά είναι μόνο 10 ετών πως του επιτρέπεις να οδηγεί;;;
Έχει προξενήσει και δυο τρία ατυχήματα  αλλά όλα καλά  !! Έπεσαν και όλοι οι χωριανοί και οι φίλοι  επάνω και το κάλυψαν το θέμα !!
Όχι  ηλίθιε  τίποτα δεν καλύφτηκε τίποτα δεν τελείωσε  !
 Το είδες σήμερα στην κηδεία  !
Το είδες χθες στην πλατεία που προσπαθούσε να κινηθεί με το αναπηρικό του αμαξίδιο  και ήταν αδύνατο!
Γιατί ούτε πρόσβαση για ΑΜΕΑ υπάρχει ούτε παιδεία να μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι αυτόνομος κινητικά!
Εσύ που καμαρώνεις το μικρό  παιδί όταν ανεβαίνει στο τρακτέρ, όταν μπαίνει σαν  σίφουνας με τις πάντες στην πλατεία του χωριού ,όταν πυροβολεί άσκοπα με την κυνηγητική σου καραμπίνα ………κλπ  άλλαξε τρόπο σκέψης και νοοτροπία !
Όχι μόνο εσύ αλλά και ο γείτονας σου και ο χωριανός σου  και όλοι μας !
Άλλαξε τρόπο γιατί σε λίγο θα τον καμαρώνεις θύμα η παράπλευρη απώλεια σε έναν ακήρυχτο πόλεμο κακής νοοτροπίας , ελλιπούς εκπαίδευσης και κοινωνικού ωχαδερφισμού  που μαστίζει ολάκερη την ελληνική κοινωνία!
Αρνούμαι να παραστώ «ως τοπικός παράγοντας» στην κηδεία αυτού του νέου ανθρώπου παριστάνοντας ότι λυπάμαι περισσότερο από τους γονείς και τους οικείους του πάντα στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα που δεν τελειώνει ποτέ! 
Προτιμώ να εξαντλήσω έστω και την ελάχιστη πιθανότητα που μου δίνετε για να σταματήσει αυτό το κακό !
Τέλος τα παραδείγματα και τα συμπονετικά λόγια  τώρα όλοι να αναλάβουμε  δράση !
Προτείνω ο Δήμος μας σε συνεργασία με την εκπαίδευση, τους συλλόγους γονέων,  την ελληνική αστυνομία και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα  να ξεκινήσει  μια καμπάνια αλλαγής νοοτροπίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής  :
Με σεμινάρια  και παρουσιάσεις  στα σχολεία όλων των βαθμίδων και  γενικότερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας !
Με ημερίδες  για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή ατυχημάτων σε συνεργασία  με ειδικούς  και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  διεκδικώντας παράλληλα την αναβάθμιση της ασφάλειας του επαρχιακού μας οδικού δικτύου !
Με ανάληψη πρωτοβουλίας για την δημιουργία  πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής  κλπ
https://www.google.com/amp/s/www.patrasevents.gr/amp/370373-patra-to-parko-kikloforiakis-agogis-tou-dimou-bainei-se-leitourgia
Tην ανάληψη πρωτοβουλίας για την θεσμοθέτηση της «κοινωνικής εργασίας» προς όφελος του Δήμου ως ανταπόδοση  για  παραβάσεις του ΚΟΚ κλπ. 
Ως Δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ  άμεσα  θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση  Αχαΐας  όπου θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας  για την σωστή  αστυνόμευση  ως δύναμη πρόληψης για την ορεινή δυσπρόσιτη περιοχή μας. 
Καταθέτοντας παράλληλα και τις προτάσεις μας για  την  εκ περιτροπής  παρουσία των  ΟΕΠΤΑ (πρόληψη ατυχημάτων) ΟΠΚΕ στα γεωγραφικά μας όρια,  την  βελτίωση υποδομών και εγκαταστάσεων (κτιριακές υποδομές ιδιαίτερα του ΑΤ Κλειτορίας  ενίσχυση με προσωπικό κλπ),  ώστε να μειωθούν τα παραβατικά φαινόμενα κάθε είδους που οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των μικρών ορεινών κοινοτήτων μας .

1 σχόλιο

  1. Έχει δίκιο ο συμπατριώτης μας. Κάθε χρόνο χάνονται 2000 άτομα από τροχαία, κυρίως νεαρές ηλικίες και πολλοί περισσότεροι τραυματιζονται σοβαρά. Και το κράτος; το κράτος αντί να το ανακηρύξει ως εθνικό θέμα τα τροχαία και να ανοίξει ξεχωριστό τμήμα της αστυνομίας που θα ασχολείται μόνο με την οδική ασφάλεια και όχι με το πως να κόψει κλήσεις σε ασφαλείς ευθείες,κάνει τμήμα αντιτρομοκρατικης πχ ενώ από την τρομοκρατία διαχρονικά έχουν σκοτωθεί λιγότερα από 50 άτομα. Επίσης φορολογει υπέρμετρα τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού που κατά κανόνα είναι πιο ασφαλή από τα μικρότερα με τρέλα τέλη κυκλοφορίας και με περίπου 1€ φόρο σε κάθε λίτρο βενζίνης αναγκάζει οικογενειες να κυκλοφορούν με 1000αρια τα οποία προορίζονται κυρίως για χρήση εντός πόλης. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ένα καινούριο και μεγάλο αυτοκίνητο δεν είναι μέσο αυτοπροβολής αλλά μια ασφαλής επιλογή για όλους τους χρήστες του δρόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.