HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων απαντά στον κ. Νασιώτη

Σχετικά με άρθρο του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, με το οποίο απαξιώνει τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομεί...

Σχετικά με άρθρο του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, με το οποίο απαξιώνει τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων εμφανίζοντάς το ως διακομιστικό κέντρο (διαβάστε εδώ) και την προσπάθεια δημιουργίας τεχνικής όξυνσης από τον έντυπο τύπο της περιοχής, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: 

Στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων κατά το έτος 2019 νοσηλεύτηκαν 874 ασθενείς, με 3.440 συνολικές ημέρες νοσηλείας και μέση διάρκεια νοσηλείας(ΜΔΝ) 3,94 ημέρες. Ενδεικτικά, παραθέτουμε πίνακα με στοιχεία νοσηλείας, επειγόντων/εξωτερικών ιατρείων και διαγνωστικών/εργαστηριακών εξετάσεων, όπως καταγράφονται στα επίσημα στατιστικά του Υπουργείου Υγείας (ΒΙ HEALTH) για τα έτη 2016-2019:
ΕΤΟΣ
ΑΡΙΘΜ.ΝΟΣΗΛ/ΝΤΩΝ
ΗΜΕΡΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
ΜΔΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΤ/ΝΤΩΝ TEI-ΤΕΠ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΕΙΚ/ΚΩΝ ΕΞΕΤ.
(ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΥΠΕΡΗΧΟΙ)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΣΤ/ΚΩΝ ΕΞΕΤ.
2016
553
3.613
6,53
36.575
2.507
294.993
2017
719
3.117
4,34
37.933
4.102
284.259
2018
837
3.227
3,86
37.546
5.581
347.285
2019
874
3.440
3,94
36.878
5.605
328.389

Στον τομέα της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, κατά τα έτη 2017-2020 εξασφαλίστηκαν, μέσω της εξοικονόμησης πόρων οι απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη επικουρικού ιατρού ειδικότητας Παθολογίας και προκηρύχθηκαν οι μόνιμες θέσεις ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Ορθοπαιδικής, Καρδιολογίας και Παθολογίας, που βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης και αναμένεται η τοποθέτησή τους. Το τελευταίο δίμηνο στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού το Νοσοκομείο στελεχώθηκε με επιπλέον προσωπικό - 1 γιατρός Γενικής Ιατρικής, 6 άτομα νοσηλευτικό και 2 λοιπό προσωπικό - απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του , ενώ αναμένεται η έγκριση για τοποθέτηση προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, το Νοσοκομείο εξοπλίστηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο, σύγχρονο υπέρηχο και νέα οδοντιατρική έδρα. Επιπλέον δε βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο διενέργειας του διαγωνισμού για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού π/υ 200.000,00€ (περιλαμβάνονται: ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα, holter ρυθμού καρδιολογικών παραμέτρων, μόνιτορ καρδιολογικών παραμέτρων, test κόπωσης, φορητό μόνιτορ καρδιολογικών παραμέτρων με απινιδωτή και καρδιογράφοι). Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαγωνισμών θα έχει επιτευχθεί η ανανέωση του απαρχαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο 100%. Παράλληλα , στο τελικό στάδιο βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την προμήθεια Μηχανολογικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού (πλήρης εξοπλισμός πλυντηρίων, ηλεκτροκίνητες νοσοκομειακές και εξεταστικές κλίνες, τροχήλατα νοσηλείας κ.λ.π.) συνολικού π/υ 79.430,00€.
Βέβαια, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα και περιθώρια βελτίωσης και προς αυτή την κατεύθυνση με αρωγό το Δήμο Καλαβρύτων και το Δήμαρχο προσωπικά, σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ και το Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε καθημερινά για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου. 
Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε τη μεγάλη στήριξη από την Καλαβρυτινή κοινωνία με δωρεές (κυρίως ιματισμού), προτάσεις και βοήθεια στην υλοποίηση των έργων κυρίως δε για την εμψύχωση στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τη διοίκηση, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό για την υγειονομική κάλυψη της ορεινής περιοχής μας.
Τέλος και για την ορθή ενημέρωση των πολιτών να διευκρινίσουμε ότι τα αναφερόμενα στο άρθρο περί υπαγωγής των υπηρεσιών υγείας στο δήμο δεν έχουν εφαρμογή επειδή ουδέποτε εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα για την μεταφορά των πόρων και των αρμοδιοτήτων στους δήμους. Σε κάθε περίπτωση το Νοσοκομείο λειτουργεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Απορούμε και αναρωτιόμαστε ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας τεχνικής όξυνσης από τον έντυπο τύπο της περιοχής. 
Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
ΙΩΑΝΝΑ ΣΦΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.