HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τρεις λόγοι για να μη βάζετε γάλα στον καφέ σας

Ο καφές είναι το πρώτο και το πιο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων. Πίνουν σίγουρα έναν το πρωί και όσους αντέχει ο καθένας την υπόλοιπη ημέρ...

Ο καφές είναι το πρώτο και το πιο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων. Πίνουν σίγουρα έναν το πρωί και όσους αντέχει ο καθένας την υπόλοιπη ημέρα. Σχεδόν οι μισοί, προσθέτουν γάλα σε αυτόν.
Θεωρούν μάλλον πως δίνει μια πιο γλυκιά γεύση στον καφέ και τον κάνει ελαφρύτερο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο μειώνουν την ζάχαρη ή απλά προτιμούν τον καφέ με γεύση γάλακτος. Παρολ’ αυτά, σύμφωνα με έρευνες, το γάλα στον καφέ μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας.
Τρεις σημαντικοί λόγοι για να το αποφύγετε:
➠Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
➠Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
➠Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.