HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έφυγε από την ζωή η αγωνίστρια και πατριώτισσα Μαρία Δαφαλιά - Μασσαρά

Έφυγε από την ζωή σήμερα τα ξημερώματα, η Μαρία Δαφαλιά - Μασσαρά. Η κ. Μαρία, όπως την αποκαλούσαν όλοι, αγωνίστρια μέχρι το τέλος, παρ...

Έφυγε από την ζωή σήμερα τα ξημερώματα, η Μαρία Δαφαλιά - Μασσαρά. Η κ. Μαρία, όπως την αποκαλούσαν όλοι, αγωνίστρια μέχρι το τέλος, παρεμβατική, ορμητική, αποτελεσματική, κυρίως πατριώτισσα, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό στη ζωή της να μάχεται για το καλό του τόπου της τα Καλάβρυτα και  έδωσε πολλές "μάχες" για να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη και η συνοχή μας. Ένα από τα μεγάλα της έργα που υλοποίησε μαζί με άλλους κυρίως καλαβρυτινούς, ήταν το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου μέχρι πρότινος ήταν Πρόεδρος.
Τελευταία της δημόσια εμφάνιση, αυτή στο χώρο του ιδρύματος "Ελπίδα" όπου τιμήθηκε για το σπουδαίο έργο της από την Περιφερειακή αρχή σε μια μεγάλη εκδήλωση (δείτε εδω).
Η Μαρία Μασσαρά υπήρξε ένα από τα δυναμικότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα, από την ίδρυση του κόμματος το 1974. Είχε διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και υποψήφια βουλευτής Αχαίας. 
Η εκλιπούσα είχε διατελέσει Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, επί θητείας του Δημήτρη Κατσικόπουλου και Πρόεδρος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα» στην Πάτρα. Στην επιμονή και στην υπομονή της οφείλεται η λειτουργία του.
Το 2018 έφυγε από τη ζωή η κόρη της Θεοδώρα μετά από μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια. Το 2016 είχε χάσει και το σύζυγό της Ευθύμιο Μασσαρά, γεωπόνο και πρώην Διευθυντής Εγγείων Βελτιώσεων Αχαΐας, σε ηλικία 91 ετών.
Δραστήρια έως το τέλος
Η Μαρία Δαφαλιά το τελευταίο διάστημα, παρά τα προβλήματα υγείας, ήταν σε έντονη κινητικότητα για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία και κυριολεκτικά καθημερινά, ήταν σε επικοινωνία με πρόσωπα και φορείς για το "ξεσηκωμό", όπως έλεγε των απανταχού Καλαβρυτινών.
Είχα την τύχη προσωπικά, να είμαι σε στενή συνεργασία μαζί της, για όλα τα θέματα που αφορούν τα Καλάβρυτα, γνώριζε τα πάντα και με τον αεικίνητο και ορμητικό της χαρακτήρα, ήθελε τα Καλάβρυτα να βρίσκονται πάντα στην κορυφή. 
 "Βρέ ξυπνάτε και οργανωθείτε" ήταν οι τελευταίες προτροπές στις συνομιλίες μας και το "Που είσαι ωρε Θόδωρε" (Κολοκοτρώνη) ήταν η έκφρασή της όταν τα πράγματα δεν έπαιρναν την σωστή πορεία...
Όλοι θα την θυμόμαστε για την προσφορά της, την
αγωνιστικότητά της και την ορμή, που είχαν τα λόγια και οι πράξεις της.
Καλό παράδεισο κ. Μαρία, η παρακαταθήκη σου μεγάλη και δυσαναπλήρωτη...
Για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στα Καλάβρυτα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω των μέτρων.
Αιωνία της η μνήμη      
  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.