HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τιμήθηκαν οι άνθρωποι της "Ελπίδας" με έντονο Καλαβρυτινό άρωμα

Τα πρόσωπα που οραματίστηκαν και δημιούργησαν το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» στην αχαϊκή πρωτεύουσα τίμησαν η Περιφέ...

Τα πρόσωπα που οραματίστηκαν και δημιούργησαν το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» στην αχαϊκή πρωτεύουσα τίμησαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος σε μια συγκινητική εκδήλωση χθες Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.
Παραβρέθηκαν: Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης,  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Μπονάνος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την επανάσταση κ. Φίλιας, οι Περιεφρειακοί Σύμβουλοι, κ. Κατσικόπουλος, κ. Δριβίλας και κ. Χαροκόπος, ο τέως Δήμαρχος Πατρέων κ. Καράβολος η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων κα Σαμούρη, ο πρώην Δήμαρχος Ρίου κ. Ζέρβας και πολλοί άλλοι. 
Καλαβρυτινές παρουσίες
Η εκδήλωση είχε έντονο Καλαβρυτινό άρωμα αφού τιμήθηκαν οι καλαβρυτινοί πρωτεργάτες της «Ελπίδας» η ακούραστη Μαρία Μασσαρά – Δαφαλιά, ο κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος και άλλοι συνεργάτες τους, ενώ παρέστησαν πολλοί καλαβρυτινοί, όπως ο, περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φίλιας, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτρης Βαρβιτσιώτης, ο συγγραφές και λογοτέχνης κ. Νίκος Σακελαρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων κ. Κώστας Δαφαλιάς, η Αρχοντούλα Σταθούλια, ο γιατρός κ. Αργύρης Αγγελόπουλος, ο Σταύρος Δημητρακόπουλος, ο Θεόδωρος Μιχαλόπουλος ο οποίος και τιμήθηκε, ο εκδότης της εφημερίδας Ώρα των Καλαβρύτων κ. Νίκος Κυριαζής και πολλοί άλλοι.

Ποιοι τιμήθηκαν
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν: Ο πρώην νομάρχης Δ. Κατσικόπουλος, τα μέλη του πρώτου ΔΣ Μαρία Μασσαρά-Δαφαλιά, Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, Χ. Καλόφωνος, Χαράλαμπος Μπακόπουλος, Διονύσιος Καβαλιεράτος, Βασίλειος Ζέρβας, Ν. Λέων, Γιώργος Στεφάνου. Επίσης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους ως ιδρυτικά μέλη οι: Δημήτρης Βέρρας, Γρηγόρης Μπαράκος, Ασημάκης Ασημακόπουλος, Μάκης Αβραμίδης και Θεόδωρος Μιχαλόπουλος.

Κεντρικό πρόσωπο η πρώτη πρόεδρος του ιδρύματος, Μαρία Μασσαρά-Δαφαλιά
Κεντρικό πρόσωπο η πρώτη πρόεδρος του ιδρύματος, Μαρία Μασσαρά-Δαφαλιά, η οποία τόνισε ότι η έκφαρση «εμείς όλοι μαζί» του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη  αποτέλεσαν έμπνευση για την ίδρυση και τη λειτουργία της «Ελπίδας».  Τόνισε σε δηλώσεις της στο kalavrytanews.com οτι εργάστηκε αφιλοκερδώς διοτι όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά: "πράξεις ανθρωπισμού και ανθρωπιάς, δεν επιδέχονται αντιπαροχής γιατι έτσι χάνουν την ηθική τους διάσταση". όσο για την τιμή στο πρόσωπό της μας δήλωσε " ότι υψίστη τιμή είναι το χαμόγελο και η ανακούφιση των ασθενών". Τέλος, τόνισε την μεγάλη προσφορά των απανταχού Καλαβρυτινών.

Η Μαρία Μασσαρά-Δαφαλιά θύμισε στους παρευρισκόμενους λίγο μετά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη ότι οι άνθρωποι που αποφάσισαν να γίνει το ίδρυμα, είχαν όραμα, αποφασιστικότητα και κυρίως ήταν αποτέλεσμα πάνω από κόμματα και παρατάξεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είπαμε ότι θα τα αφήσουμε τα κόμματα στην άκρη, μαζί και τις αμπελοφιλοσοφίες για δεξιά και αριστερά. Θυμηθήκαμε τον Κολοκοτρώνη και είπαμε: Εμείς…». Περιέγραψε τον τρόπο που κατάφερε η τότε διοίκηση να κρατήσει το κόστος ανέγερσης του ξενώνα μειωμένο κατά 400.000 από τον αρχικό προϋπολογισμό, και αναφέρθηκε στους πανεπιστημιακούς γιατρούς Απόστολο Βαγενάκη, Χαράλαμπο Καλόφωνο και Δημήτρη Καρδαμάκη, στον αείμνηστο δικηγόρο Νικόλαο Λέοντα, και στον Ανδρέα Μουτούση, εκ των βασικών χορηγών του ιδρύματος και τον άνθρωπο που το «βάπτισε». 

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η “Ελπίδα” αποτελεί μία από τις πολύτιμες κληρονομιές που παραλάβαμε ως νέα Περιφερειακή Αρχή»  
Την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δράση και το έργο του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του Ιδρύματος, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου 2020.
Ο Περιφερειάρχης, στον χαιρετισμό του, έκανε λόγο για έναν φορέα που συνδυάζει την κοινωνική αλληλεγγύη με τη δύναμη της Αυτοδιοίκησης, παράγοντας έργο προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και για ένα έργο που αναδεικνύει την περιοχή και της προδίδει εξωστρέφεια.
Ο κ. Φαρμάκης, με αφορμή την απονομή τιμητικών πλακετών προς την πρώην Πρόεδρο του Ιδρύματος, Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. αλλά και τον πρώην Νομάρχη Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλο (επί της θητείας του οποίου ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Ξενώνα «Ελπίδα»), υπογράμμισε ότι η απόδοση της οφειλόμενης τιμής υπακούει σε τρεις αξίες που πρέπει να διέπουν την πολιτική ζωή. Αυτές είναι, η συνέχεια που πρέπει να έχει το κράτος και η διοίκηση, η άσκηση πολιτικής που αντανακλά στον πολίτη και ιδιαίτερα τον πιο αδύναμο, αλλά και η διαρκής ανάγκη για ουσιαστική συναίνεση και συνεννόηση στον χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς μόνο έτσι επιτυγχάνεται η σύνθεση και τελικά, η πρόοδος που έχει ανάγκη η κοινωνία
«Να είστε βέβαιοι. Η “Ελπίδα” αποτελεί μία από τις πολύτιμες κληρονομιές που παραλάβαμε ως νέα Περιφερειακή Αρχή.  Όλους μας ενώνουν αυτά που εκφράζει και εκπροσωπεί» τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τις ευχές του προς το σύνολο όλων όσων συνέβαλαν στην δημιουργία και λειτουργία του Ιδρύματος, καθώς επίσης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στους εργαζόμενους του Ξενώνα.
Τέλος, ο κ. Φαρμάκης έκλεισε τον χαιρετισμό του με μία ακόμα ευχή: «Να έρθει μια εποχή που κανένας πολίτης να μην έχει ανάγκη τις υπηρεσίες της «Ελπίδας», απλά γιατί δεν θα υπάρχουν ογκολογικοί ασθενείς. Αυτή πιστεύω πως είναι και η μεγαλύτερη ευχή όλων μας. Μέχρι τότε όμως, η “Ελπίδα” θα είναι εδώ. Για όλους όσοι την έχουν ανάγκη…» ανέφερε.
Από την δική της πλευρά, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Ζωή Καζαντζή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει το έργο του προηγούμενου και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να το ενισχύσει. «Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο και να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, διευκόλυνση και ανακούφιση από τη νόσο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ένα από τα πρώτα μελήματα θα είναι η περαιτέρω προσπάθεια γνωστοποίησης του Ιδρύματος και των υπηρεσιών που παρέχει. Προς αυτή τη κατεύθυνση, ζήτησε τη στήριξη και συνδρομή όλων των φορέων και κοινωνικών συλλογικοτήτων της περιοχής.
Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της απόδοσης τιμής προς την πρώτη Πρόεδρο και οραματίστρια του Ιδρύματος, κ. Δαφαλιά – Μασσαρά, αλλά και το σύνολο των ανθρώπων που συνέβαλαν στη λειτουργία του Ξενώνα, καταλήγοντας: «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τις υπάρχουσες παροχές και πιθανόν να φέρουμε κι άλλες μεθόδους ανακούφισης και υποστήριξης, όχι μόνο ψυχολογικής, αλλά και σωματικής από τη νόσο και τις πιθανές παρενέργειες των θεραπειών…»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, στον χαιρετισμό του μίλησε για τις δοκιμασίες (σωματικές, κοινωνικές, οικογενειακές, οικονομικές κ.ά.) που βιώνουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους. «Αυτές τις δοκιμασίες έρχεται να απαλύνει ο ξενώνας…» ανέφερε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους σε όλους εκείνους που εργάστηκαν για την υλοποίηση ενός οράματος που γεννήθηκε το 1985 μέχρι να ολοκληρωθεί το 2013.
«Να αγκαλιάσουμε την Ελπίδα» κάλεσε τους φορείς η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ζωή Καζαντζή στον χαιρετισμό της. Εξέφρασε την εκτίμησή της στο πρόσωπο της Μαρίας Μασσαρά-Δαφαλιά και θυμήθηκε τα θετικά λόγια που της είπε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της και γνωρίστηκαν. 
Ο κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τότε ως Νομάρχης ώστε να δημιουργηθεί αυτό, που τώρα όλοι καμαρώνουμε και τις επίπονες προσπάθειες όλων για την δημιουργία του, που όπως τόνισε, ήταν αποτέλεσμα σωστού συντονισμού και αποφασιστικότητας, μακριά από στεγανά και αγκυλώσεις. 
Όπως δήλωσε: "είναι σημαντικό και πρωτοποριακό έργο από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας. Αποτελεί στολίδι για την περιοχή μας και είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας. Προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο!! Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος γιατί έβαλα ένα μικρό λιθαράκι για την ευόδωση αυτού του έργου και τη λειτουργία του ιδρύματος".
ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.